Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - UTILBEN: Inchirierea de utilaje, o solutie tot mai potrivita pentru santiere
UTILBEN: Inchirierea de utilaje, o solutie tot mai potrivita pentru santiere
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 27 Apr 2022 14:14
Inchirierea de utilaje pentru constructii devine o practica tot mai des intalnita pe santierele romanesti. Cativa contribuitori cheie la cresterea procentului de utilaje inchiriate includ costul in crestere al achizitionarii de echipamente si o piata imprevizibila, factori care au fortat companiile din constructii sa gaseasca modalitati de a economisi bani. In multe cazuri, inchirierea a devenit o optiune viabila si le ofera constructorilor posibilitatea de a reduce costurile si de a se asigura ca lucrarile nu sufera de intreruperi, potrivit reprezentantilor Utilben, importator si furnizor de utilaje pentru constructii.
Portofoliul companiei include diverse categorii de utilaje disponibile pentru inchiriere, precum excavatoare pe senile, miniexcavatoare, miniincarcatoare si buldoexcavatoare.
 
1. Inchirierea de excavatoare pe senile este ideala pentru executia de lucrari in panta, operatiuni dificile si complexe. Utilajele din gama de excavatoare pe senile Sunward, furnizate de Utilben, ii permit operatorului sa lucreze in panta sau pe teren denivelat, oferind stabilitate si siguranta maxima in lucru, alaturi de performante remarcabile.
Cu ajutorul unui atasament de tip graifer, excavatorul devine un instrument puternic in manipularea materialelor. Acesta are posibilitatea de a prinde, ridica si muta materiale care nu ar incapea intr-o cupa de excavare. Aici pot fi incluse atat materialele specifice unui santier de constructii, cat si materiale industriale sau din domeniul utilitatilor. Unele excavatoare au cabine ridicate si contragreutati grele pentru o mai buna vizibilitate si stabilitate in timpul manipularii materialelor.
"Multi antreprenori privesc excavatoarele pe senile prin prisma utilitatii lor in terasamente. Cupele mari de excavare permit excavatoarelor sa sape si sa mute pamant, pietris, moloz sau nisip din doar cateva miscari. Aplicatiile de terasare includ saparea de santuri si nivelarea terenurilor", subliniaza reprezentantii Utilben.
Folosind un atasament de tip pulverizator, tiltrator, picon sau foarfeca, un excavator pe senile poate efectua si diverse sarcini de demolare. Picoanele hidraulice au capacitatea de a sparge materiale foarte dure, precum betonul sau roca. In ceea ce priveste mineritul, aceste utilaje sunt folosite pentru lucrarile de suprafata. Excavatoarele pentru demolari si minerit ofera stabilitate pentru un spatiu de lucru mai sigur.
In peisagistica sau in amenajarea spatiilor publice, excavatoarele sunt folosite pentru a curata diverse zone de vegetatia nedorita. Acest lucru poate fi realizat cu tocatoare de vegetatie de tip atasament pentru excavatoare.
Excavarea subterana implica crearea de pasaje subterane prin sapare. Operatorii pot folosi atasamente de tip foreza pentru a obtine cele mai bune rezultate. Forezele pot patrunde adanc in pamant folosind circuite hidraulice. Modelele compacte tind sa se potriveasca acestor operatiuni datorita spatiului limitat subteran.
 
2. Inchiriere miniexcavatoare. Modelele de miniexcavatoare Sunward disponibile in oferta de inchiriere a Utilben pot fi folosite atat pe terenuri neuniforme, cat si pe suprafete netede, cum ar fi drumuri, podele din beton datorita senilelor din cauciuc. Cu ajutorul acestor utilaje inchiriate, veti putea lucra cu usurinta in cele mai inguste spatii. De asemenea, gama de miniexcavatoare permite si lucrul pe terenuri abrupte. In aceste spatii, pot indeplini diverse functii si pot contribui la o eficientizare a muncii.
 
 
Printre avantajele utilizarii unui miniexcavator Sunward se afla productivitatea ridicata, eficienta, agilitatea, reducerea poluarii fonice, transportul facil, costurile reduse si posibilitatea de training simplificat pentru operatori.
Cu un miniexcavator Suward pot fi efectuate sapaturi pentru o multitudine de lucrari: constructii, lucrari publice, lucrari de intretinere a drumurilor, peisagistica si multe altele. Sapaturile realizate cu un utilaj inchiriat din aceasta categorie pot fi realizate in zone foarte inguste ale spatiului de lucru. Capacitatea unui miniexcavator de a se deplasa in zone dificile face ca acesta sa fie echipamentul ideal pentru sapaturi in locuri deosebit de greu accesibile. Veti putea grabi proiectele cu ajutorul unui miniexcavator, deoarece veti putea lucra mai rapid, mai usor, mai eficient, eliberand timpul operatorilor pentru a termina alte sarcini.
In ciuda dimensiunilor reduse, miniexcavatoarele Sunward ofera putere suficienta si versatilitatea necesara si in lucrari de demolare, pentru a sparge bucati de moloz sau roca de dimensiuni mai mici, transformandu-le in gramezi usor de manipulat. Astfel, zonele incarcate cu resturi ramase in urma demolarii efectuate cu utilaje mai mari vor fi debarasate mai rapid si fara dificultati. Miniexcavatoarele pot finaliza lucrari de demolare la scara mica intr-o sigura zi. Utilizate impreuna cu picoane hidraulice de dimensiuni potrivite, aceste utilaje compacte pot executa lucrari de demolare a cladirilor de dimensiuni mici, trotuarelor, drumurilor din beton si asfalt sau a bazinelor de inot.
Santierele de constructii au nevoie de utilaje compacte pentru curatare spatiilor greu accesibile. Potrivit datelor Utilben, un miniexcavator Sunward poate deveni echipamentul perfect in aceasta situatie pentru ca va putea smulge, manipula si muta o mare diversitate de materiale. Spre exemplu, un miniexcavator echipat cu o cupa simpla sau cu o cupa graifer va fi capabil sa prinda, sa traga si sa smulga vegetatia din sol cu tot cu radacini. Un excavator compact cu o cupa graifer are forta necesara pentru a ridica si muta obiecte mari, precum busteni cazuti sau bolovani. Iar, pentru a curata zona de lucru de vegetatia nedorita, un tocator de vegetatie atasat pe un miniexcavator este solutia ideala. De asemenea, miniexcavatoarele pot reduce dimensiunea unor structuri, iar cand demolarea se incheie, molozul ramas pot fi incarcat usor intr-un camion cu un miniexcavator cu cupa graifer.
Dupa operatiunile de sapare realizate cu ajutorul unei cupe de excavare, miniexcavatorul poate fi echipat cu un atasament de tip placa de compactare pentru a comprima solul excavat. Miniexcavatoarele Sunward echipate cu un astfel de compactor va deveni un utilaj cu dubla utilizare si va genera un randament foarte bun al investitiei. Placile compactoare atasate pe miniexcavator sunt mai puternice si mai eficiente decat compactoarele manuale, fiind ideale pentru zonele inclinate si greu de accesat. Astfel, munca poate fi terminata rapid si usor, reducand costurile generale.
Pregatirea unui santier pentru diverse lucrari, precum construirea unei cladiri, pavarea spatiului public, construirea unui drum sau plantarea arborilor reprezinta un alt mod de a creste veniturile cu un miniexcavator. Un atasament de tip gheara se va instala pe miniexcavator cu scopul de a sparge solul inghetat, a sfarama solul intarit si a-l afana, iar o cupa standard va transporta materiale agregate. Mai mult decat atat, un miniexcavator echipat cu o cupa graifer va oferi forta de ridicare necesara pentru a muta obiecte de mari dimensiuni.
 
 
3. Inchiriere miniincarcatoare. Gama de miniincarcatoare Sunward se remarca prin adaptabilitate si capacitatea inegalabila de a efectua diferite tipuri de sarcini in diverse industrii, subliniaza specialistii Utilben. Aceste utilaje compacte poate fi echipate cu senile sau cu roti. Multe proiecte de constructii sunt realizate cu ajutorul acestor utilaje inchiriate compacte datorita unor caracteristici specifice, precum: manevrabilitate maxima, consum eficient, vizibilitate si control, flexibilitate, atasamente compatibile si usurinta in intretinere.
Miniincarcatoarele pot ajuta la transportul diverselor materiale in santier sau ferma, folosind atasamente de tip cupa. Fie ca este vorba de moloz si resturi ramase in urma unei demolari sau unei lucrari de construire a unui drum, miniincarcatorul este ajutorul de nadejde al constructorilor, municipalitatilor si fermierilor deopotriva.
Miniincarcatoarele pot efectua lucrari de construire si intretinere a drumurilor. Se poate atasa o cupa malaxor sau o freza de asfalt pe miniincarcator si se pot utiliza alte atasamente pentru sarcini precum nivelarea sau pavarea drumului.
De asemenea, miniincarcatoarele pot fi folosite chiar si pentru a curata zapada si alte resturi din centrele oraselor sau de pe drumurile publice. Aceste operatiuni vor putea fi efectuate cu ajutorul periilor de asfalt sau a atasamentelor pentru deszapezire, precum frezele si lamele de zapada.
Miniincarcatoarele sunt ideale pentru lucrari de terasare si creare a santurilor. Potrivit Utilben, exista o varietate de atasamente care pot fi folosite pentru aceste sarcini, in functie de nevoile specifice. Cateva exemple includ bratul de excavare, lama dozer, foreza sau trencher-ul. Cu atasamentul potrivit, un incarcator poate ajunge sa sape chiar si o fundatie intreaga pentru o cladire, dar si cel mai ingust sant.
Cu ajutorul unui mulcher pentru taierea vegetatiei aflate la nivelul solului, un mini-incarcator devine ajutorul perfect pentru a amenaja diverse spatii verzi, sau a pregati terenurile pentru constructii. Utilajul poate chiar si sa taie arbusti pitici cu un mulcher instalat pe miniincarcator.
Miniincarcatoarele pot fi utile si in depozite sau hale de productie. Cu un atasament de tip furca, pot muta paleti si alte multe alte materiale. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
CDS
concelex
leviatan
Acvatot 2019
top 500
FRONTALE
top 500
top 500
viarom
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu