Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - ENEL si Schneider Electric colaboreaza pentru decarbonarea a 100 de orase in 10 ani
ENEL si Schneider Electric colaboreaza pentru decarbonarea a 100 de orase in 10 ani
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 14 Ian 2021 12:43
Schneider Electric, lider mondial in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, grupul Enel, companie energetica multinationala si jucator integrat de top in domeniul energiei, gazului si energiei regenerabile, si Forumul Economic Mondial (WEF), Organizatia Internationala pentru Cooperare Public-Privata, au publicat primul raport din initiativa "Orase cu zero emisii nete de carbon - Initiativa pentru eficienta sistemica" - un cadru global care stabileste viziunea pentru a accelera eforturile de decarbonizare si rezilienta in orasele din intreaga lume.
Intitulat "Orase cu zero emisii nete de carbon: O abordare integrata" si elaborat in colaborare cu WEF, raportul subliniaza nevoia si beneficiile aduse de o abordare energetica integrata in planificarea si gestionarea cladirilor si mobilitatii, folosind infrastructuri de retea digitalizate si inteligente in mediul urban.
Orasele sunt responsabile astazi pentru aproape 70% din emisiile globale de dioxid de carbon si consuma 78% din energia planetei, iar o astfel de abordare devine esentiala pentru atingerea obiectivului de a limita cresterea temperaturii globale la 1,5⁰C peste nivelurile pre-industriale.
"Criza Covid-19 a accentuat importanta parteneriatelor globale pe masura ce ne straduim sa facem orasele si societatile mai sustenabile, incluzive si mai rezistente. Reducerea emisiilor din orasele din intreaga lume necesita actiuni urgente si reprezinta un obiectiv ce necesita alinierea tuturor partilor interesate - actori publici si privati, companii si cetateni. Acest raport prezinta modalitatile prin care eficienta sistemica poate fi atinsa in mod real si practic si rolul pe care fiecare dintre noi il poate juca", a declarat Jean-Pascal Tricoire, presedinte si CEO Schneider Electric.
La randul sau, Francesco Starace, CEO si director general al grupului Enel, a precizat ca "pentru a asigura o tranzitie energetica de succes, trebuie sa lucram impreuna, solicitand administratiilor publice locale si nationale, actorilor din sectorul privat si societatii civile sa adopte agenda comuna de reducere a emisiilor de carbon. Electricitatea s-a dovedit deja a fi esentiala in viata oraselor si acest lucru se va accentua pe masura ce electrificarea se dezvolta in intreaga lume. In calitate de lider mondial in sectorul energiei, dorim sa contribuim la dezvoltarea unei viziuni urbane sustenabile pentru viitor, lucrand cu parteneri globali pentru a integra electrificarea, tehnologia digitala inteligenta si infrastructura si cladirile eficiente".
Raportul a fost elaborat in cadrul "Orase cu zero emisii nete de carbon - Initiativa pentru eficienta sistemica", o initiativa a WEF, co-prezidata de directorii executivi ai ENEL si Schneider Electric. De la lansare, in urma cu un an, Schneider si Enel au colaborat cu comunitatea pentru a accelera tranzitia catre un nivel net al emisiilor de carbon egal cu zero in 100 de orase, pana in 2030.
Raportul exprima necesitatea unei abordari integrate pentru imbunatatirea productivitatii energetice, electrificarea transportului, decarbonizarea sistemelor de incalzire si racire, precum si facilitarea flexibilitatii cererii, pe langa oferirea de recomandari concrete si schimbul de experienta in jurul acestor concepte. Documentul-cadru - primul din cadrul acestei cooperari - va fi urmat de alte livrabile, precum: seturi de instrumente, o platforma digitala interactiva si indicatori pentru a masura progresul oraselor catre o tranzitie ecologica si sustenabila. Fiecare livrabil va fi rezultatul unei stranse colaborari intre marile orase si un numar de retele primare, precum si reprezentanti la nivel inalt din mediul academic, organizatii neguvernamentale, industrie si finante.
Pentru a consulta raportul "Orase cu zero emisii nete de carbon: O abordare integrata", click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
quadratum
concelex
FRONTALE
rigips
viarom
CDS
noark
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander