Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Holcim Romania: Noul ABCdar Verde, proiect dedicat responsabilitatii fata de mediu
Holcim Romania: Noul ABCdar Verde, proiect dedicat responsabilitatii fata de mediu
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 21 Oct 2020 14:03
Junior Achievement (JA) Romania si Holcim Romania lanseaza, in editie pilot, ABCdar Verde - un proiect adresat elevilor de gimnaziu, pentru educarea unui comportament responsabil si utilizarea rationala a resurselor de mediu.
500 de elevi din judetele Arges, Bihor si Cluj vor beneficia de acces gratuit la continuturi si instrumente adaptate invatarii mixte, la scoala si online. Materialele sunt disponibile in format tiparit si pe platforma e-learning JA Inspire™, cu posibilitatea de a derula activitati de predare sincrona, care presupune prezenta concomitenta a elevilor si profesorilor, precum si folosirea unor resurse digitale interactive si exercitii cu feedback imediat, ce pot fi accesate si utilizate de elevi in mod autonom, in modelul asincron de invatare.
In cadrul proiectului, elevii descopera principalele resurse de mediu si principiul celor 3R - Reducere, Reutilizare, Reciclare - pentru gestionarea sustenabila a acestora, din perspectiva de cetatean, asociatie comunitara sau companie.
O atentie speciala in cadrul proiectului este acordata educarii modului de gestionare a deseurilor rezultate ca urmare a aplicarii regulilor de protectie impotriva virusului SARS-CoV-2. Elevii beneficiaza astfel de materiale informative si recomandari pentru depozitarea corecta a mastilor si manusilor de protectie dupa folosire.
„Ne bucuram ca putem veni in sprijinul elevilor cu un nou proiect educational, care sa contribuie la dezvoltarea, inca de pe bancile scolii, a unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv, in cadrul caruia elevii vor invata, printre altele, cum sa utilizeze in mod rational resursele naturale si cum sa gestioneze deseurile pe care le produc. Acest proiect reprezinta inca o dovada a angajamentului pe care Holcim Romania si l-a asumat pentru a imbunatati viata comunitatilor locale, implicandu-se activ in educarea noilor generatii”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare in cadrul Holcim Romania.
Proiectul se deruleaza in perioada noiembrie 2020 - mai 2021. Sub coordonarea profesorilor si a voluntarilor Holcim Romania, implicati direct in programul educational, elevii inteleg interdependenta dintre modul in care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispozitie, economie si calitatea vietii. De asemenea, sunt incurajati sa dezvolte proiecte si sa propuna actiuni responsabile fata de resursele din comunitatea lor, exersandu-si spiritul de initiativa si comportamentul civic.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19AUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere