Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Sustenabilitate - IFC finanteaza Voestalpine cu 75 mil. euro pentru decarbonizarea productiei de otel
IFC finanteaza Voestalpine cu 75 mil. euro pentru decarbonizarea productiei de otel
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 01 Oct 2024 17:33
IFC a anuntat lansarea unei investitii-ancora de 75 milioane euro printr-o prima emisiune de obligatiuni verzi lansata de voestalpine AG, lider global in productia si prelucrarea otelului, cu sediul in Austria. Obiectivul acestei investitii de referinta este acela de a accelera decarbonizarea lanturilor valorice-cheie din sectoarele siderurgice din Brazilia, Polonia si Romania.
Otelul este o resursa esentiala pentru o serie de sectoare-cheie si pentru dezvoltarea economica globala, jucand un rol vital in tranzitia ecologica a unor domenii de activitate precum transporturile, productia si constructiile. Cu toate acestea, industria siderurgica se confrunta cu provocari semnificative in materie de decarbonizare din cauza dependentei sale de combustibilii fosili in procesul de productie a fierului, ceea ce o transforma intr-un sector de activitate cu emisii greu de redus. Este nevoie de investitii estimate la 300 de miliarde dolari la nivel mondial pentru a realiza decarbonizarea pana in 2050. O cota substantiala din aceste investitii ar putea proveni din emisiunile publice de obligatiuni verzi.
Investitia IFC in emisiunea inaugurala de obligatiuni verzi a voestalpine, una dintre primele la nivel global in acest sector, reprezinta o miscare strategica pentru abordarea acestor provocari. Incasarile vor fi utilizate pentru a finanta investitiile voestalpine, care vor contribui la imbunatatirea eficientei energetice, consolidand economia circulara a Braziliei si contribuind la decarbonizarea sectorului de otel in Polonia si Romania.
"voestalpine este de zeci de ani un reper pentru protectia mediului in acest sector de activitate si are un plan clar de transformare a productiei sale cu otel greentec. Inca din 2027, vom trece partial de la furnalele inalte traditionale la tehnologia cu arc electric, bazata pe electricitate verde, reducand astfel emisiile proprii cu aproximativ 30% pana in 2029. Prin urmare, Greentec Steel este cel mai amplu program de protectie a climei din Austria. Prin emiterea primei obligatiuni ecologice din industria siderurgica europeana, ne asumam acum si un rol de pionierat pe piata de capital", a declarat dl. Herbert Eibensteiner, director executiv al voestalpine AG.
Proiectul se incadreaza parteneriatele de tara ale Grupului Bancii Mondiale cu Brazilia, Polonia si Romania si vine sa sublinieze importanta tranzitiei ecologice in aceste economii.
"Decarbonizarea sectorului de productie este cruciala pentru mentinerea competitivitatii, pentru calificarea fortei de munca, precum si pentru stimularea unei cresteri industriale durabile in Brazilia, Polonia si Romania", a declarat Olaf Schmidt, directorul regional pentru industrie al IFC. „Accentul pus de voestalpine pe decarbonizare, pe extindere globala si inovare transforma aceasta companie intr-un partener puternic pentru IFC, iar investitia noastra va contribui, de asemenea, la crearea unui efect de propagare pentru tehnologiile ecologice utilizate in productia de otel de pe pietele emergente."
Acest proiect va spori volumul de otel produs cu ajutorul unor tehnologii prietenoase cu mediul si livrat spre a fi utilizat in activitatile voestalpine din Polonia si Romania, care depind de otelul brut si finit din Austria. In plus, voestalpine fabrica in Brazilia si Polonia produse esentiale pentru tranzitia ecologica in UE si in afara acesteia, inclusiv utilaje agricole, celule fotovoltaice, mijloace de transport si turbine eoliene.
Obiectivul pe termen lung al voestalpine il constituie productia de otel, neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2, pana in 2050. In acest scop, Grupul cerceteaza deja mai multe proceduri noi si investeste in proiecte-pilot care exploreaza noi modalitati de lucru in productia de otel. Hidrogenul va juca un rol important in acest sens.
 
ALLBIMRAWLPLUGTotalEnergiesSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
SSAB
Ubitech
ELECTROGRUP
BogArt
EURO BUILD
rigips
quadratum
DRS
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
MCA
noark
CONCEPT STRUCTURE
konsent
Acvatot 2019
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1
AED
VEGO
theda mar
SIGM
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<