Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - KNAUF Insulation: Viitorul se contureaza in jurul constructiilor eficiente energetic
KNAUF Insulation: Viitorul se contureaza in jurul constructiilor eficiente energetic
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 01 Oct 2020 05:19
Viitorul locuintelor ne va oferi cu siguranta spatii de locuit mai verzi, mai inteligente si mai confortabile, cu tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, concepute pentru a ne face viata mai usoara si mai sanatoasa. Si izolatia caselor devine tot mai ”inteligenta” si reprezinta o caracteristica tot mai cautata pentru locuinte, care va aduce economii si confort sporit proprietarilor. Ceea ce face special acest nou tip de izolatie este utilizarea materialelor ecologice, spun specialistii de la Knauf Insulation, unul dintre principalii furnizori de vata minerala din Romania.
"Schimbarile climatice tot mai accentuate din ultimii 10 ani, emisiile de dioxid de carbon, vremea extrema care tinde sa devina o normalitate, utilizarea intr-un ritm tot mai ridicat a energiei nesustenabile, zonele urbane supra-populate, evolutia demografica si nevoia unui mediu urban mai sanatos sunt printre cele mai importante probleme ale secolului 21. Avem nevoie sa transformam modul in care construim si izolam locuintele. Cladirile trebuie sa devina sustenabile in sensul in care energia consumata atat pentru realizarea lor cat si pe parcursul ciclului de viata al acestora sa provina din surse naturale", subliniaza reprezentantii Knauf Insulation.
Noile produse dezvoltate de companii de renume mondial pun tot mai mult accentul pe tehnologii inovatoare, prietenoase cu mediul, dar si cu cei care aleg sa le foloseasca. "Este si cazul materialelor de izolare dezvoltate de Knauf Insulation - vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla fabricate din materii prime naturale sau reciclate, prevazute cu tehnologia ECOSE®, un liant pe baza de materii biologice, fara adaos de formaldehida, fenoli, acrili, coloranti artificiali, decoloranti sau vopsea. Aceste produse sunt potrivite pentru izolarea mansardelor, pardoselilor, peretilor interiori, exteriori si de compartimentare si ofera, in plus fata de caracteristicile standard ale unor astfel de produse de izolare, un aer mai curat in interior", mai arata reprezentantii producatorului.
 
Cum se poate construi o viata urbana sustenabila?
Specialistii de la Knauf Insulation au identificat cateva aspecte prin care viata si locuirea pot deveni cu adevarat sustenabile. Cateva dintre acestea sunt:
  • schimbarea regulilor ce vizeaza constructia si renovarea cladirilor, intrucat acestea sunt promotorul transformarii;
  • un mediu construit cu consum de energie aproape zero, ce va reduce considerabil curba emisiilor de dioxid de carbon;
  • procese noi si sisteme digitale care vor asigura economisirea energiei, capabile sa ofere calitate superioara proiectelor pentru cladiri noi sau pentru renovari.
 
Cel mai inalt standard de eficienta energetica il au casele pasive. Obiectivul acestor locuinte este mentinerea unui consum total de caldura, apa calda si energie electrica sub 42 kWh/ mp pe an. "Desigur ca acest obiectiv nu este usor de atins, insa, cu timpul, putem sa tindem catre acest prag. Treptat, de la an la an, ne putem eficientiza locuinta, astfel incat aceasta sa consume cat mai putina energie pentru iluminare, incalzire si racire. Investitia va fi recuperata in timp, prin costuri mult reduse la intretinere si va avea un impact pozitiv asupra confortului din casa. In plus, pentru a incuraja aceste proiecte, exista programe dedicate care sustin constructia caselor pasive sau renovarea celor deja existente in case eficiente energetic. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un proiect si sa aplici in cadrul programului pentru a beneficia de o suma de bani nerambursabila. In cadrul programului se acorda o finantare nerambursabila in cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fara a depasi 60% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile ale investitiei, pentru implementarea masurilor de crestere a performantei energetice a cladirii. Programul, in premiera aflat pe lista programelor finantate de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), primeste inscrieri de pe 15 septembrie 2020 si se adreseaza proprietarilor de case deja construite din Romania. In concluzie, putem spune ca viitorul se contureaza in jurul constructiilor eficiente energetic. Investind in solutii care conduc la economisirea energiei, vei face economii substantiale, dar vei avea in acelasi timp si grija de mediul inconjurator", mai spun specialistii Knauf Insulation.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ness project
quadratum
EDIT-Structural
rigips
Ubitech
MAKITA
noark
leviatan
CDS
viarom
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander