Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 August 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - CE: Consultare publica cu privire la initiativa Valul de renovari pentru cladiri
CE: Consultare publica cu privire la initiativa Valul de renovari pentru cladiri
Sustenabilitate Publicat de Elena Icleanu 15 Iun 2020 06:57
Comisia Europeana (CE) a lansat vineri o consultare publica privind masurile de stimulare a renovarii cladirilor din intreaga Uniune Europeana, in contextul in care este binecunoscut ca acestea sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie si pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de sera de la nivelul UE. Prin urmare, un parc imobiliar mai eficient din punct de vedere energetic este benefic pentru planeta si poate aduce o contributie semnificativa la Pactul verde european (Green Deal).
Initiativa "Valul de renovari ale cladirilor" (Renovation Wave) este, de asemenea, una dintre prioritatile identificate in recentul "Pachet de redresare" al Comisiei, datorita potentialului ridicat de creare de locuri de munca si de investitii. Prin aceasta consultare, Comisia doreste sa obtina feedback cu privire la modalitatile de sporire a ratei si a calitatii lucrarilor de renovare a cladirilor, prin intermediul unor instrumente de reglementare, de politica si financiare.
Consultarea se va desfasura pana la data de 9 iulie, iar feedbackul primit va contribui in mod direct la propunerile care urmeaza sa fie prezentate de Comisie dupa sfarsitul verii.
"Un camin confortabil si facturi accesibile la energie se numara printre principalele prioritati ale oricarei familii din Europa si dorim ca acest deziderat sa devina realitate pentru fiecare dintre acestea. In acelasi timp, dorim sa reinnoim cladirile publice, cum ar fi scolile si spitalele, dar si proprietatile comerciale, pentru a ne asigura ca sunt eficiente din punct de vedere energetic si al costurilor. «Valul de renovari ale cladirilor» va crea, in intreaga Europa, locuri de munca si beneficii economice la nivel local", a declarat Kadri Simson, Comisarul pentru energie.
Comisia a publicat deja o foaie de parcurs pentru aceasta initiativa, iar pentru toamna sunt planificate o comunicare si un plan de actiune. Mai multe informatii sunt disponibile in acest articol, iar consultarea poate fi accesata aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKallbimTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere