Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Kadri Simpson: Romania va avea o alocare majora de fonduri Just Transition Fund
Kadri Simpson: Romania va avea o alocare majora de fonduri Just Transition Fund
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 30 Iun 2020 06:15
Romania va beneficia de a treia cea mai mare alocare de fonduri europene prin Just Transition Fund, alocarea estimata pentru tara noastra ajungand la 4,4 miliarde euro.
"Vom sprijini sectoarele si regiunile cele mai afectate de tranzitie. Regiunile carbonifere, cum sunt cele din Romania, sunt un exemplu. Propunerea are in vedere cresterea fondului de tranzitie de la 7,5 miliarde de euro, la 40 de miliarde de euro. Concret, pentru Romania, este o crestere importanta de la cele 700 de milioane de euro, la peste 4,4 miliarde de euro. Aceasta este a treia cea mai mare alocare din acest fond si ii va sprijini pe muncitorii vulnerabili din Romania, creand noi oportunitati economice pentru IMM-uri si start-up-uri", a declarat Kadri Simson, Comisarului European pentru Energie, cu prilejul conferintei "Politicile energetice romanesti in context european. Liberalizarea pietei energiei in Romania", organizata de Federatia Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE) si agentia de comunicare strategica Links Associates.
Comisarul a salutat eforturile si initiativele Romaniei ancorate in Green Deal. "In domeniul surselor de energie regenerabila, Romania are un istoric excelent. Pana in 2017, ati depasit tinta de 24% energie din surse regenerabile. Si sunteti pe drumul cel bun pentru indeplinirea obiectivului stabilit pentru 2020. Este o oportunitate uriasa de investitii pentru Romania", a mai spus Kadri Simson.
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a vorbit despre modul in care Romania poate face trecerea de la carbune la energie verde.
"Romania trebuie sa inceapa sa construiasca noi unitati de producere a energiei electrice. Nu putem sari direct de la carbune la regenerabile. Ne trebuie o tranzitie si aceasta tranzitie poate fi prin gazul natural. In paralel cu trecerea de la carbune la gaz trebuie sa ne ocupam si de regenerabile. Trebuie sa gasim forme noi. Solarul si vantul in offshore sunt unele dintre ele, dar avem un potential enorm de explorat in Marea Neagra. Avem energie nucleara, avem Unitatea 1 si 2 de la Cernavoda, ne dorim sa construim Unitatea 3 si 4. Ne dorim ca energia nucleara sa fie sustinuta de toate statele din UE. Ne dorim o energie nucleara care sa respecte standarde ridicate de siguranta", a precizat ministrul Economiei.
Prezenta la dezbateri, Reprezentantul Permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, a dat asigurari ca sectorul energetic este prioritar pe agenda de la Bruxelles.
"Planul Verde este deja pe masa, este extrem de important pentru ca va ghida, practic, modul de utilizare a resurselor europene de catre statele membre. Sectorul energetic este foarte important, este prioritar pe agenda noastra si practic este parte integranta a acestui plan de relansare economica si de rezilienta. Avem si acest Fond de Tranzitie Ecologica pentru a face fata consecintelor economice si sociale in zonele cele mai vulnerabile, vorbim in principal de zonele miniere, dar si de zonele mono-industriale. Sunt sume importate de bani, se aloca pe baza unui plan de tranzitie la care deja lucreaza Ministerul Fondurilor Europene in stransa cooperare cu autoritatile locale", a precizat Luminita Odobescu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere