Agenda Constructiilor
Sambata, 15 August 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - PwC: Masurile de crestere a eficientei energetice pot aduce economii de pana la 25%
PwC: Masurile de crestere a eficientei energetice pot aduce economii de pana la 25%
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 12 Aug 2019 16:00
Cererea globala de energie aproape se va dubla in urmatorii 20 de ani, in lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit studiului PwC Transformarea in sectorul energiei, utilitatilor si resurselor.
”Sectorul energiei se afla in centrul unor transformari masive. Cererea globala creste accelerat, urmand ca pana in 2040 sa fie patru ori mai mare decat era in urma cu 30 de ani. Presiunea generata de cresterea cererii si preocuparea privind schimbarile climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilitatilor si resurselor”, spune David Trow, Partener si Liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie.
In prezent, consumul de energie la nivel global creste mult mai rapid decat populatia. Astfel, daca in urma cu cinci decenii, la o populatie de 3,7 mld de oameni consumul de energie era de 5 mld tone echivalent petrol, pana in 2020, se va cvadrupla, ajungand la 19 mld tone echivalent petrol. In acest rastimp, populatia s-a dublat. Pana in 2040, vor fi 9 mld de oameni pe planeta, iar consumul va fi de peste 6 ori mai ridicat (32 mld tone) decat in urma cu 50 de ani.
”Implementarea unor solutii pentru cresterea eficientei energetice ar putea aduce economii semnificative astfel incat cererea sa avanseze cu doar 25%, in urmatorii 20 de ani, in loc sa se dubleze. Din fericire, datorita tehnologiilor bazate pe inteligenta artificiala, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente si oportunitati ca niciodata sa realizeze cu succes schimbarile necesare”, arata Andreea Mitirita, Partener PwC Romania.
Principalele concluzii ale raportului:
- Cea mai mare parte din cresterea cererii de energie provine din India si China.
- Regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapida crestere.
- Utilizarea gazelor naturale va creste mult mai rapid decat cea a petrolului sau a carbunelui.
- Cresterea populatiei si a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zacaminte de resurse si, implicit, pe bugetele de investitii ale producatorilor.
- Actionarii companiilor de energie, utilitati si resurse insista tot mai mult ca energia si produsele pe care le furnizeaza sa fie mai curate, cu amprenta de carbon redusa.
- Noile tehnologii si resursele de energie regenerabila sustin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului.
- Avansul tehnologiilor pentru productia de energie regenerabila si posibilitatea de stocare permit persoanelor si comunitatilor locale sa produca, utilizeze si sa vanda propria energie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19allbimVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere