DOKA estimeaza o crestere de 15%-20% a afacerilor din Romania |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 24 Iul 2018 07:59 |
Vanzarile realizate de furnizorul de sisteme de cofrare Doka Romania in primele sase luni din 2018 au inregistrat o crestere de 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, mentinandu-si trendul ascendent din 2017. Potrivit datelor publice, compania a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 38,9 milioane de lei, in crestere cu 17% fata de nivelul din 2016. Pentru intregul an in curs, conducerea Doka Romania estimeaza o crestere de 15%-20%.
"Trendul pe piata sistemelor de cofrare este crescator, pastrandu-si tendinta din ultimii ani, in care vanzarile s-au dublat. A crescut numarul proiectelor de anvergura si exista promisiuni de proiecte de infrastructura, segment care este de urmarit. Valoarea estimata a pietei sistemelor de cofrare depaseste 170 de milioane de lei anual", a declarat George Cristian Gheorghe, directorul de vanzari al Doka Romania.
Printre obiectivele companiei se afla dezvoltarea la nivel national prin extinderea filialei din Cluj-Napoca, planurile vizand constructia unui sediu in municipiu. De asemenea, conducerea Doka implementeaza o strategie de eficientizare a activitatilor din Romania pentru a face fata provocarilor actuale ale pietei constructiilor.
In 2017, compania a introdus pe piata locala sistemul de cofrare a planseelor, Dokadek 30, care si-a dovedit eficienta atat la cofrarea planseelor tip dala, cat si in cazul structurilor cu plansee clasice (cu grinzi de beton). "In ceea ce priveste cofrajul pentru pereti, cel mai solicitat a fost sistemul manevrabil manual Doka Frami Xlife. Se observa o crestere a constientizarii necesitatii de utilizare a elementelor de protectie colectiva. Ca dovada sta cererea in crestere pentru protectii perimetrale (sistemul Doka XP si platformele pliabile K) si comenzile pentru plase de protectie", a mai precizat reprezentantul Doka Romania.
In ceea ce priveste dificultatile intampinate in activitatea curenta, managerul a indicat impredictibilitatea lucrarilor din domeniu, problema platilor in cazul lucrarilor cu statul, dar si presiunile legate de preturi. "In continuare, pe piata de constructii din Romania pretul este inca determinant in alegerea sistemelor de cofrare. Drept urmare, sunt inca proiecte de nivel mediu la care se utilizeaza elemente de cofrare de calitate inferioara", a mai spus George Gheorghe.
In plus, la acestea se adauga dificultatile generale cu care se confrunta sectorul de constructii din tara noastra, precum dependenta proiectelor de infrastructura de vointa politica (reluarea licitatiilor, legislatia in schimbare etc.), dar si cresterea numarului firmelor de constructii care intra in insolventa din diverse motive, fapt ce creeaza instabilitate pe piata.
|