Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - Kuhn Romania: Investitii de 15 milioane euro si planuri de dezvoltare logistica
Kuhn Romania: Investitii de 15 milioane euro si planuri de dezvoltare logistica
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 13 Iun 2024 15:38
Kuhn Romania, unul dintre liderii din piata de utilaje si echipamente de contructii si industriale, a inregistrat in 2023 un volum de business de peste 96 milioane euro (cu 75% mai mult fata de 2022) si isi propune pentru acest an sa continue investitiile in dezvoltarea companiei, logistica teritoriala si echipa. 
Din 2022, de cand face parte din grupul international Kuhn, Kuhn Romania si-a continuat dezvoltarea pe piata locala prin consolidarea si cresterea echipei, introducerea de utilaje si echipamente noi si cresterea vanzarilor, in special a utilajelor terasiere Komatsu de capacitate mare, ajungand la o cota de piata de 32%, in ceea ce priveste segmentul echipamentelor mari (constructii si minerit). 
 
Piata de utilaje si echipamente din Romania
”Piata incepe sa se maturizeze iar elementul care ne indica aceasta crestere este scaderea cererii pentru buldoexcavatoare, care sunt preferate de tarile in curs de dezvoltare. Anul trecut, a fost pentru prima data in istorie, cand Mini si Midi excavatoarele au depasit buldoexcavatoarele – 1051 vs 940. Este un semnal ca piata incepe sa se maturizeze si sa puna accent mai mare pe productivitate, pe costuri reduse pentru intretinere si operare si pe o viteza de executie mai mare. Credem ca aceasta tendita de crestere va fi constanta in urmatorii ani”, Razvan Marcu, Managing Director Kuhn Romania. 
Anul acesta, Kuhn Romania va aduce primul echipament modern pentru manipularea materialelor din Romania, cu o greutate de aprox. 200 tone. ”In 2 saptamani, incepem montarea a doua  masini de manipulat materiale in portul Constanta. Vom livra 7 astfel de echipamente in intrevalul 2024-2026”, declara  Razvan Marcu. 
 
 
Evolutia companiei in perioada 2021 – 2024 si estimari pe 2024
Inainte de a fi preluata de Kuhn Holding, compania MARCOM RMC’94 SRL avea un volum de business de afaceri de 41,3 milioane euro. Dupa preluarea din februarie 2022, compania a 
urmat un trend ascendent, volumul de business ajungand la finalul anului la 55,2 milioane euro, in crestere cu 33% fata de anul precedent, iar in 2023 s-a inregistrat o crestere de 75%, ajungand la 96,1 milioane euro. 
”In 2023, cifra de afaceri a fost, in mare parte, generata de activarea fondurilor europene. Jumatate din ce s-a vandul anul trecut in Romania se datoreaza acestor fonduri. In 2024, acestea tind catre zero, ceea ce inseamna ca piata va scadea. Pentru acest an, estimam o scadere a volumului de business cu aprox. 15%, generata de ce am specificat anterior”, Razvan Marcu. 
 
Investitii in 2024
In ciuda contextului economic mai putin favorabil, politica companiei este aceea ce a continua investitiile in oameni si dezvoltare teritoriala. ”Avem doua directii investitionale: (1) dezvoltarea echipei prin noi angajari - de la inceputul lui 2024, am crescut cu peste 20% numarul colegilor; (2) dezvoltarea logistica in teritoriu prin constructia a doua sedii regionale la Turda si Timisoara (finalizare 2024-2025), in zona Moldovei (estimare 2025) si un sediu cental nou in Bucuresti (estimat finalizare 2025-2026). Toate aceste investitii se ridica la aprox. 15 milioane euro”, declara Razvan Marcu. 
 
 
Provocari in 2024
”Anul acesta, ca in ultimii ani, cea mai mare provocare este lipsa specialistilor in domeniu. Este, de fapt, o problema cu care se confrunta multe companii care activeaza in domenii tehnice si este consecinta lipsei scolilor cu profil tehnic/mecanic. Tot din acest motiv, numarul inginerilor de service din Romania este foarte scazut iar tinerii care vor sa se angajeze prefera munca de birou in detrimentul muncii pe teren. 
O alta provocare majora este infrastructura inca nedezvoltata in anumite zone, ceea ce face ca timpii de reactie si interventie sa fie mai scazuti. Si, asa cum aminteam mai devreme, lipsa fondurilor europene dar si finantari limitate pentru firmele de profil”, declara Managing Director Kuhn Romania.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
viarom
concelex
theda mar
BogArt
noark
siniat
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
ness project
EDIT-Structural
quadratum
konsent
strabag nivel 1
Ubitech
SIGM
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander