TOYOTA mizeaza pe inovatii pentru cresterea pe piata de stivuitoare |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 23 Iul 2019 07:30 |
Dupa o crestere importanta in prima jumatate a anului 2018, piata de stivuitoare a stagnat ulterior, o previziune privind evolutia sectorului in perioada urmatoare fiind dificil de realizat din cauza contextul economic impredictibil, potrivit opiniei lui Daniel Preda, Managing Director al Toyota Material Handling Romania. Compania, parte a grupului Toyota si furnizorul echipamentelor de stivuire marcile Toyota si BT pe piata locala, a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 108,9 milioane de lei, dupa o crestere de aproape 4% fata de nivelul din 2017.
Segmentul de retail, care s-a dezvoltat fara precedent in ultimii ani, ramane cel mai mare consumator de stivuitoare. Un alt sector important pentru aceasta industrie il constituie cel de automotive, cererea din domeniul constructiilor fiind mai putin semnificativa. "Noi furnizam solutii pentru miscarea de marfa si, desi suntem activi si in industria constructiilor, cererile din acest sector vin in momentul in care se doreste completarea macaralelor existente cu utilaje de dimensiuni mai mici, care pot fi manevrate mai usor si in spatii restranse", a explicat Daniel Preda.
In luna martie 2018, Toyota a lansat o solutie proprie de baterii Litiu-Ion, care ofera posibilitatea incarcarii la nevoie, elimina necesitatea schimbului de baterie si, implicit, nevoia unei baterii de rezerva sau a unui spatiu de incarcare. "Bateriile Li-Ion marca Toyota sunt vizibil mai eficiente din punct de vedere al consumului, reducand atat emisiile de CO2, cat si costurile cu energia. De asemenea, ele nu necesita mentenanta, asigurand un timp de functionare ridicat si productivitate mai mare in activitatile partenerilor nostri. Automatizarea proceselor a devenit, iarasi, un subiect important, tot mai multe companii intelegand avantajele pe care aceasta le aduce: scaderea costurilor cu operatorii care sunt greu de gasit si apoi de pastrat, scaderea riscurilor de producere a accidentelor in depozit si, implicit, de deteriorare a marfii etc.", a mai precizat reprezentantul Toyota Material Handling Romania.
La fel ca in anii trecuti, transpaletele electrice s-au aflat in topul livrarilor companiei, cu precadere seriile BT Levio si BT Staxio W. Aceste modele sunt acum disponibile cu o gama si mai mare de caracteristici si optiuni care contribuie la cresterea productivitatii, a sigurantei si a eficientei: nivel redus al zgomotului, indicator de greutate care afiseaza o estimare a greutatii incarcaturii pe furci, dubla stivuire in cazul gamei BT Staxio, emisii reduse de CO2 etc.
Obiectivele companiei pentru perioada urmatoare raman cresterea business-ului local si lansarea de modele noi de echipamente, mai eficiente si fiabile, in fiecare an. Recent, compania a deschis un nou punct de lucru si service, la Timisoara, pentru a scurta timpul de reparatie pentru utilajele din zonele limitrofe.
|