Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANAP: Manopera va fi indexata cu rata de crestere a salariului minim din constructii
ANAP: Manopera va fi indexata cu rata de crestere a salariului minim din constructii
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 25 Iul 2019 07:48
La data de 1 iulie 2019, conducerea Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) a solicitat Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) sa clarifice anumite probleme legate de influenta pe care o are actualizarea manoperei, ca urmare a modificarii salariului minim in domeniul constructiilor, asupra cheltuielilor indirecte si a profitului. S-a facut astfel trimitere la o speta anterioara, prin care ANAP a raspuns petentilor Tancrad, respectiv Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, oficialii institutiei concluzionand astfel ca „profitul si cheltuielile indirecte nu se indexeaza ca urmare a cresterii cheltuielilor directe, acestea ramanand la valoarea ofertata initial”.
Raspunsul presedintelui ANAP, Bogdan Puscas, a fost formulat la data de 24 iulie 2019, solicitarea FPSC fiind abordata ca o cerere de consiliere metodologica referitoare la modul de aplicare a prevederilor legale in materia achizitiilor publice.
In ceea ce priveste situatia pusa in discutie, Bogdan Puscas subliniaza ca institutia pe care o conduce isi mentine opinia exprimata anterior prin adresele prin care a raspuns celor doi petenti, precizand in acest sens ca „pretul contractelor de achizitie publica/ sectoriala de lucrari se va ajusta in ceea ce priveste componenta de manopera in vederea acoperirii costurilor suplimentare generate de cresterea salariului minim in constructii, iar celelalte componente ale pretului contractului, respectiv cheltuielile indirecte si profitul, nu se indexeaza ca urmare a cresterii cheltuielilor directe, acestea ramanand la valoarea ofertata initial”.
Totodata, ANAP recomanda FPSC ca, in cadrul aplicatiei online „Ghidul achizitiilor publice”, disponibile la adresa www.achizitiipublice.gov.ro, accesand meniul „interactivitate”, sa consulte in „biblioteca de spete” raspunsurile institutiei la intrebarile adresate de autoritati/entitati contractante si operatori economici. De pilda, accesand casuta „lucrari”, sectiunea „intrebari frecvente”, la intrebarea nr. 1 se regasesc indrumari referitoare la masurile pe care trebuie sa le ia autoritatile contractante in ceea ce priveste pregatirea si derularea procedurilor de atribuire, precum si in ceea ce priveste modificarea contractelor de achizitie publica/ sectoriala aflate in derulare, ca urmare a modificarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, pentru domeniul constructiilor. Pentru a descarca raspunsul ANAP la noua solicitare a FPSC, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

COVID-19TeraSteelACADALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere