ANAP: Ordin privind stabilirea metodologiei de selectie pentru evaluarea ex-ante |
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 16 Iun 2016 14:07 |
Ordinul nr. 264/2016 privind stabilirea metodologiei de selectie pentru evaluarea ex-ante a documentatiilor de atribuire aferente contractelor/ acordurilor-cadru de achizitie publica a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 432 din data de 9 iunie 2016. Se abroga, astfel, Ordinul
presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) nr. 773/2015, privind unele masuri de eficientizare a activitatii de evaluare ex-ante a documentatiilor de atribuire, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in luna decembrie 2015.
Conform Ordinului nr. 264/2016, selectia documentatiilor de atribuire este asigurata, tehnic, la nivelul Sistemului electronic de achizitii publice (SEAP) si se realizeaza in fiecare zi lucratoare. Acestea se grupeaza in intervale de cate zece, in ordinea transmiterii in sistem. Ulterior, SEAP selecteaza aleatoriu o singura documentatie din fiecare interval, pe care o transmite spre evaluare catre ANAP.
In scopul evitarii riscului de a selecta, intr-un anumit interval de timp, mai multe documentatii de atribuire apartinand aceleiasi autoritati contractante, mecanismul de selectie asigura limitarea numarului de documentatii de atribuire transmise spre evaluare de catre aceeasi autoritate contractanta, prin selectarea urmatoarei documentatii de atribuire incarcate de catre o alta autoritate contractanta.
Pentru documentatiile de atribuire aferente contractelor/ acordurilor-cadru care nu au fost selectate spre evaluare, autoritatile/ entitatile contractante sunt instiintate automat de catre SEAP in legatura cu faptul ca nu fac obiectul evaluarii ANAP, prin afisarea in momentul publicarii documentatiei a unui mesaj in acest sens.
ANAP evalueaza, cel putin o data pe luna, mecanismul de selectare in vederea diminuarii posibilitatii de neincludere in procesul de evaluare a documentatiilor de atribuire transmise in SEAP de catre autoritatile contractante care initiaza un volum mic de proceduri de atribuire. Totodata, autoritatea stabileste lunar, in baza informatiilor puse la dispozitie de SEAP, un numar maxim de documentatii de atribuire apartinand aceleiasi autoritati contractante care vor fi repartizate de catre SEAP, pentru a face obiectul evaluarii ex-ante, intr-un interval de timp predefinit. Mai mult, ANAP are obligatia sa evalueze documentatiile de atribuire in ordinea primirii acestora in cadrul aplicatiei informatice specifice.
Ordinul nr. 264/2016 mai include informatii referitoare la modificarea informatiilor din documentatiile de atribuire.
Pentru a consulta varianta integrala a Ordinului nr. 264/2016, click aici!
|