Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MCIN: Va fi infiintat un Muzeu al Arhitecturii
MCIN: Va fi infiintat un Muzeu al Arhitecturii
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 06 Aug 2018 07:00
Cu ocazia prezentarii bilantului Ministerului Culturii si Identitatii Nationale (MCIN), la data de 3 august a.c., ministrul de resort, George Ivascu, a afirmat ca, alaturi de educatie si sanatate, domeniul culturii "nu s-a bucurat de o finantare satisfacatoare" in ultimii ani, insa „actualul Guvern arata o mare deschidere" acestui sector.
„Alaturi de educatie si sanatate, domeniul culturii nu s-a bucurat de o finantare satisfacatoare in ultimii ani. Am avut in vedere aceasta situatie atat in Programul de Guvernare, in Conventia pentru Cultura, cat si in viziunea si deciziile guvernamentale. Asadar, actualul Guvern arata o mare deschidere si receptivitate spre acest domeniu", a declarat George Ivascu, la Palatul Victoria, cu prilejul unei conferinte ce a avut ca scop prezentarea bilantului semestrial al MCIN.
Ministrul Culturii si Identitatii Nationale a reamintit, apoi, ca Guvernul Romaniei a adoptat recent o ordonanta de urgenta pentru aprobarea programului de investitii in domeniul culturii.
„Este un pas important in contextul Centenarului Marii Uniri, care intareste pozitionarea culturii ca important pilon al dezvoltarii durabile. Prin acest act normativ, Guvernul a aprobat in bugetul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, pentru implementarea programului, alocarea sumei de un miliard de euro, in baza careia se pot incheia contracte de finantare multianuale (...). Avem credinta ca putem, in sfarsit, asigura finantarea multianuala pentru obiective importante de infrastructura si de restaurare si conservare a patrimoniului, care urmeaza a fi judicios analizate ca oportunitate si amploare”, a adaugat ministrul de resort.
In acest sens, George Ivascu a dat drept exemplu Muzeul National de Istorie din Bucuresti, Opera Nationala din Cluj, respectiv infiintarea de muzee nationale noi, precum Muzeul Fotografiei si cel al Arhitecturii.
Ministrul Culturii si Identitatii Nationale a facut referire si la programele finantate din fonduri europene nerambursabile, precum Ro-Cultura, care are ca obiectiv general consolidarea dezvoltarii economice si sociale prin cooperare culturala, antreprenoriat cultural si managementul patrimoniului cultural.
„Acesta este cel mai important program de finantare a sectorului cultural din Romania, prin granturile norvegiene. Bugetul acestui program este de 29 de milioane de euro si va cuprinde sapte apeluri de proiecte, care vor fi lansate in urmatorii trei ani”, a precizat George Ivascu.
Potrivit ministrului, una dintre preocuparile majore in activitatea MCIN este implementarea programelor strategice de mare impact si cu rezonanta interna si internationala. In acest caz, George Ivascu a amintit programul „Timisoara - Capitala Europeana a Culturii, in anul 2021”, programul „Orase europene”, Sezonul Cultural Romania-Franta, preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene si Europalia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere