Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - AHK Romania: Increderea investitorilor este afectata mult de criza politica
AHK Romania: Increderea investitorilor este afectata mult de criza politica
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 14 Sep 2021 06:14
Actualele evolutii politice au dus la pierderea increderii companiilor germane in implementarea reformelor necesare si urgente si creeaza noi probleme si incertitudini legate de viitor pentru mediul de afaceri, avertizeaza AHK Romania, camera de comert romano-germana.
"Capacitatea de reforma si, prin urmare, configurarea conditiilor cadru ale viitoarelor politici economice in Romania depinde in mare masura de factorii de decizie politica, care nu ar trebui sa se concentreze pe aparitia crizelor politice, ci pe implementarea continua a reformelor. Romania are nevoie de un guvern capabil sa actioneze pentru a face fata provocarilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitala a economiei si pentru a mentine competitivitatea amplasamentului investitional. In loc de noi probleme si incertitudini legate de viitor, companiile din Romania au nevoie de toata atentia si sprijinul politic si administrativ. De exemplu, subventiile oferite de UE trebuie sa ajunga in economie, administratiile trebuie sa devina mai profesioniste si mai digitalizate si, astfel, nivelul de trai al populatiei sa creasca semnificativ", au transmis reprezentantii companiilor germane in Romania, in contextul actualelor evenimente politice.
Acestea se suprapun deja peste un mediu de afaceri care nu a depasit inca toate dificultatile legate de criza sanitara si companiile nu si-au recuperat pierderile din ultimii aproape doi ani, dar si peste majorarile substantiale de preturi, care pun noi presiuni pe profiturile companiilor. Potrivit unui sondaj realizat de AHK Romania in randul companiilor cu capital german din Romania, problemele de livrare, precum si cresterile semnificative ale preturilor la produsele intermediare si la materiile prime cauzeaza probleme majore pentru firmele care opereaza la nivel international. Concluziile acestui sondaj pot fi citite in Agenda Constructiilor.
***
AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
jungheinrichALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
leviatan
hilti
ERBASU CONSTRUCT
rigips
cv water 2021
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AHK 2018
bienala
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere