Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - GREENPEACE ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep
GREENPEACE ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 08 Feb 2024 12:08
Greenpeace Romania cheama in judecata autoritatile si companiile (OMV Petrom si Romgaz) pentru nereguli grave in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep.
Greenpeace sustine ca Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a emis avizul de mediu cu incalcarea prevederilor legale. Avizul pentru infrastructura proiectului de la malul Marii Negre a fost eliberat fara efectuarea unor studii cruciale pentru aprecierea corecta a riscurilor implicate. APM Constanta a acordat avizul de mediu fara studiu de evaluare adecvata a impactului asupra mediului, fara studiile privind impactul asupra sanatatii populatiei, corpurilor de apa, schimbarilor climatice si fara evaluarea impactului transfrontalier, astfel cum sunt solicitate prin reglementari nationale, unionale si internationale.
Proiectul Neptun Deep prezinta o serie de riscuri notabile, de la amenintarea speciilor vulnerabile din Marea Neagra, pana la intensificarea efectelor schimbarilor climatice. Fara autoritati care sa evalueze corect consecintele unui astfel de proiect, biodiversitatea si ecosistemele vor fi afectate in mod ireversibil, iar fenomenele meteo extreme se vor intensifica.
„Autoritatile trebuie sa fie trase la raspundere pentru modul iresponsabil in care avizeaza favorabil proiecte cu impact distructiv asupra oamenilor si mediului. Aceleasi autoritati ar trebui sa protejeze mediul si interesul cetatenilor. In schimb, acestea emit avize neglijent, in interesul companiilor, fara a evalua impactul asupra sanatatii populatiei si a naturii. Vom urmari toate caile pentru a ne asigura ca astfel de proiecte nocive, precum Neptun Deep, nu vor afecta sanatatea oamenilor si nu vor distruge ecosisteme marine pretioase.”, a declarat Alin Tanase, coordonator de campanii, Greenpeace Romania.
“In opinia noastra, era necesara parcurgerea procedurii transfrontaliere inca din etapa incipienta a planificarii, or in conditiile in care aceasta procedura nu a fost parcursa deloc dintr-o tripla perspectiva: dimensiunea proiectului, efectul asupra Marii Negre si schimbarile climatice, avizul de mediu este nelegal”, au declarat avocatii de la Revnic Cristian si Asociatii, societatea de avocatura care reprezinta Greenpeace in instanta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
concelex
leviatan
CDS
strabag nivel 1
ness project
quadratum
konsent
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
siniat
noark
BogArt
Acvatot 2019
Ubitech
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander