Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ONV LAW se extinde la Chisinau si vizeaza afaceri de 2,4 milioane euro in 2024
ONV LAW se extinde la Chisinau si vizeaza afaceri de 2,4 milioane euro in 2024
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 08 Feb 2024 13:51
Cu o prezenta recunoscuta pe piata din Romania, casa de avocatura ONV LAW isi extinde serviciile de consultanta pe pietele internationale, lansand o noua subsidiara la Chisinau, in Republica Mondova. Pentru anul 2024, casa de avocatura vizeaza o cifra de afaceri cumulata de peste 2,5 milioane de euro, generata atat de volumul local de business, cat si de noua subsidiara. 
Extinderea activitatilor companiei vine intr-un context favorabil de dezvoltare economica pentru  Republia Moldova, datorita apropierii din ultimii doi ani de Uniunea Europeana. Echipa dedicata de avocati din Chisinau va avea rolul de a valorifica oportunitatile de investitii straine, din sectoare precum IT, Business Process Outsourcing, automotive, retail, sectorul bancar sau industria tutunului, prin asistenta legala pentru mediul de business din ce in ce mai efervescent din Republica Moldova. 
In ultimii ani, se remarca o crestere a numarului corporatiilor multinationale care si-au extins strategic afacerile in Republica Moldova – cateva dintre cele mai recente exemple fiind Schoni Finefood din Elvetia, Kaufland, BauTex Composites (Germania) sau Scan Plast/ Tunetanken (Danemarca).
“Efervescenta investitiilor straine din Republica Moldova a adus o crestere de 50% a volumelor in 2022 fata de 2021, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Moldovei*, iar in 2023 observam ca acestea s-au mentinut pe un trend pozitiv. Prin expertiza noastra solida pe segmentul consultantei internationale in arii precum M&A, corporate law, dar si achizitii publice, ne dorim sa fim parte activa din dezvoltarea acestei regiuni dinamice”, declara Radu Nemes, Managing Partner ONV LAW. 
Achizitiile publice ofera oportunitati semnificative, de asemenea, in contextul in care, in urmatorii ani, Moldova va avea acces si la finantari europene, in valoare totala de peste 2,5 miliarde de euro, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructura sau de digitalizare.
Avocatul Mihail Gorincioi va coordona activitatea ONV LAW la Chisinau. Cu un portofoliu semnificativ de proiecte in domenii precum health & safety, HoReCa, real estate, protectia mediului si protectia drepturilor si libertatilor omului, acesta are o expertiza semnificativa in proiecte internationale de consultanta pentru clienti din diferite geografii, precum Belgia, Franta sau SUA. 
Mihail Gorincioi este membru in Consiliul Centrului de Instruire al Avocatilor din cadrul Uniunii Avocatilor din Republica Moldova, formator in domeniul Dreptului Uniunii Europene si a facut parte din echipa de experti ai Republicii Moldova in cadrul Consiliului Europei. Este licentiat al Facultatii de Drept a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.  
“Clientii pe care ii vom gestiona la Chisinau provin din sectoare precum cel financiar-bancar, logistica si transporturi, telecom, retail, constructii, pharma, IT, industria textila si infrastructura. In ceea ce priveste sistemul legislativ din Republica Moldova, desi imprevizibil, ofera facilitati mediului de afaceri, precum taxele mici in comparatie cu restul tarilor europene, raportarea online a tuturor bilanturilor contabile, posibilitatea utilizarii semnaturii electronice si costuri operationale scazute. In plus, rezidentii Zonelor Economice Libere din Republica Moldova se bucura de un sir de beneficii semnificative ce tin de impozite sau TVA. Intre ariile de practica pe care ne vom concentra pe piata din Republica Moldova se numara achizitiile publice, infrastrctura, dreptul societar, imobiliar, telecom, energie si litigii”, declara Mihail Gorincioi.
Din luna ianuarie a anului curent, ONV LAW este membru al Consiliul Director al Asociatiei Investitorilor din Romania in Republica Moldova, care reprezinta principala platforma de dialog intre autoritatile centrale si locale din tara vecina cu investitorii romani, pentru imbunatatirea climatului de afaceri din Republica Moldova.
ONV LAW, fondata in anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatura de pe piata din Romania. In prezent, firma de avocatura asigura Presedintia pentru Europa a retelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneste 95 case de avocatura si peste 1500 de avocati din toata lumea. De asemenea, ONV LAW este membra a retelei juridice globale Interlaw, ce reuneste peste 8000 de avocati, la nivel global.
ONV LAW acorda consultanta juridica companiilor private, dar si institutiilor publice, in mai multe domenii, cum ar fi achizitii publice, infrastructura si concesiuni, fuziuni si achizitii, drept societar, imobiliar, concurenta, telecom, dar si dreptul muncii, GDPR, IP sau protectia  mediului.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
rigips
siniat
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander