Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GT Ground Engineering vizeaza dezvoltarea anuala si investitii in noi tehnologii
GT Ground Engineering vizeaza dezvoltarea anuala si investitii in noi tehnologii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2023 06:25
GT Ground Engineering and Construction Services, antreprenor de lucrari geotehnice si de fundatii cu o experienta de 13 ani in domeniu, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 7,5 milioane de lei si un profit net de 1,17 milioane de lei. Pentru 2023, conducerea companiei estimeaza o crestere a incasarilor, care se vor apropia de pragul de 10 milioane de lei. In prezent, GT Ground Engineering are in executie proiecte majore de geotehnica si fundatii pentru investitori privati, dar si din domeniul public, perspectivele pentru perioada urmatoare, din punct acest punct de vedere, fiind favorabile. Din anul 2010, de la inceputul activitatii, si pana la finalul anului 2022, compania a implementat proiecte de geotehnica si fundatii cu o valoare totala de 52 milioane de lei. 
GT Ground Engineering isi desfasoara activitatea la nivel national, dar strategia societatii vizeaza si extinderea pe plan international, in functie de cerere. De asemenea, printre obiective se afla dezvoltarea si formarea personalului si digitalizarea proceselor interne.
Interviu cu dr. ing. Monica Tsitsas (36 de ani), director tehnic la GT Ground Engineering si specialista cu o experienta profesionala de 15 ani in domeniul ingineriei geotehnice.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele luni din 2023 si ce estimari aveti pentru perioada care urmeaza?
- Am fost ocupati cu proiecte la inceputul anului 2023 pentru a-i sprijini pe clientii nostri atat in sectorul privat, cat si in cel public. Conditiile meteo favorabile ne-au ajutat sa avem un flux continuu de lucru. Anticipam un volum satisfacator de proiecte atat pentru anul in curs, cat si pentru urmatorii cativa ani. Afacerile totale realizate de companie in 2022 sunt de 7,54 milioane de lei, cu un profit net de 1,17 milioane de lei. In primul trimestru din 2023 am realizat afaceri de aproape 2,5 milioane de lei si estimam venituri incasate pentru restul exercitiului financiar de 7 milioane de lei.
 
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent si ce tehnologii speciale utilizati pe santiere?
- Unul dintre proiectele noastre principale este extinderea unei unitati industriale langa Pitesti. Acesta este al treilea proiect pe care il realizam pentru acelasi investitor si suntem recunoscatori pentru increderea acordata si sprijinul sau continuu. Paleta noastra de servicii pentru acest proiect acopera un spectru larg de servicii de inginerie geotehnica. Suntem responsabili atat pentru partea de proiectare, cat si de executie, care implica o solutie de imbunatatire a terenului pentru a limita tasarile sub pardoseala, precum si alte structuri speciale, care includ o prelungire a unui tren de rulare. Scopul lucrarii a inclus o investigatie geotehnica specifica a terenului, analize cu element finit, executie si monitorizare geotehnica. Subliniem faptul ca, in timp ce pentru executie toate lucrarile au fost realizate cu resursele noastre interne, pentru serviciile de inginerie am recrutat si profesionisti externi sau locali.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Suntem o firma privata cu sediul in Romania, unde si dezvoltam cea mai mare parte a afacerii. In ultima perioada, serviciile noastre sunt cautate si in afara Romaniei si astfel ne propunem sa ne intensificam activitatile internationale in viitor. Strategia noastra este sa ne concentram pe domeniile specifice ingineriei geotehnice, unde avem experienta si expertiza necesara. Aceasta este o zona foarte complexa si spatializata, care necesita serviciile expertilor atat in inginerie, cat si in constructii, pentru a asigura o calitate inalta in ambele domenii. In plus, colaboram strans cu universitati si societati profesionale (UTCB si SRGF, printre altele). De asemenea, punem accent pe dezvoltarea si formarea personalului, precum si pe un plan de compensare atractiv bazat pe performanta, pentru a retine si dezvolta angajatii nostri. Suntem orientati spre digitalizare si, ca atare, subcontractam servicii IT care includ propriul nostru cloud privat de date si masini virtuale si, de asemenea, investim constant pentru a avea o infrastructura IT actualizata.
 
- Care sunt cele mai noi tehnologii pe care le utilizati in domeniu si care sunt principalele avantaje ale acestora?
- Inginerii nostri au o experienta semnificativa de lucru cu metode moderne de imbunatatire a terenului si constructii subterane. Aceasta include cladiri inalte, metrouri, micro-tuneluri, autostrazi, parcuri industriale, parcuri eoliene, muzee, parcuri si altele. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale muncii noastre este de a imbina cerintele proiectului si conditiile terenului cu cele mai potrivite solutii si tehnologii. Fiecare proiect prezinta provocari unice. Experienta noastra ne ajuta sa facem fata acestor provocari si sa recomandam clientilor nostri solutii multiple la acestea, iar fiecare solutie are un rezultat tehnic si economic diferit. Suntem una dintre primele companii care au aplicat tehnologii noi in proiectele din Romania. Acestea includ compactarea dinamica si compactarea prin injectare solida. De asemenea, anual executam mii de ml de incluziuni rigide si piloti tip CFA.
 
 
Aceste tehnologii inovatoare nu au fost implementate cu usurinta - au existat multe programe de testare si consultari, precum si teste efectuate pe parcursul executiei lucrarilor. In plus, expertiza noastra include proiecte in care scopul lucrarilor este de a limita tasarile structurilor construite pe terenuri dificile de fundare. Acest tip de lucrare este sensibil si constituie, in mare masura, activitatea noastra de zi cu zi, necesitand o colaborare stransa cu alte ramuri ingineresti, precum ingineri structurali, arhitecti, ingineri utilitari, operatiuni. Mai mult, avem o experienta semnificativa in proiecte subterane, inclusiv micro-tuneluri, reabilitarea galeriilor si metrouri. Datorita naturii acestor lucrari, angajatii trebuie sa indeplineasca cerinte stricte de tehnica, sanatate si siguranta in utilizarea echipamentelor sofisticate si aplicarea procedurilor complexe. Acestea depasesc o lucrare geotehnica tipica.
 
 
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate?
- In ultimii ani, am asistat la perturbari majore, care au creat incertitudine si au dus la intarzieri in lantul de aprovizionare si la cresterea semnificativa a costurilor materialelor de constructii, echipamentelor si finantarii. De exemplu, timpul de livrare pentru echipamentele noi de constructii din domeniul nostru (utilaje de foraj, macarale, pompe de beton etc.) este acum de minimum 6 luni, fata de doua luni in trecut. In plus, costul a crescut cu cel putin 30%. Desi proiectele publice raman la niveluri decente, cele private reprezinta o problema. Institutiile financiare se adapteaza la noile conditii, care includ rate ale dobanzilor mai mari si practici de creditare mai stricte. Urmarim aceste evolutii indeaproape si colaboram cu partenerii nostri pentru a gasi solutii convenite de comun acord. Acestea fiind spuse, asistam la initiative de finantare favorabile si la legi guvernamentale privind companiile de constructii. Speram ca acestea vor duce la stabilitate si crestere in domeniul nostru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
konsent
leviatan
EDIT-Structural
MAKITA
Acvatot 2019
noark
viarom
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander