Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPACT dezvolta proiecte de aproape un miliard de euro in urmatorii zece ani
IMPACT dezvolta proiecte de aproape un miliard de euro in urmatorii zece ani
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Ian 2019 07:03
In perioada 2018 - 2028, grupul Impact Developer & Contractor SA are in dezvoltare cinci proiecte rezidentiale, cu o valoare de piata cumulata de 948,9 milioane de euro, respectiv Greenfield Baneasa, Luxuria Domenii Residence si proiectele din Barbu Vacarescu, Ghencea (Bucuresti) si Constanta, conform datelor companiei.
"Pe langa continuarea lucrarilor la cele doua proiecte rezidentiale pe care le avem in derulare in nordul Capitalei - Greenfield Baneasa pe segmentul mediu si Luxuria Domenii Residence pe segmentul premium, avem in plan dezvoltarea unor proiecte noi, in zonele unde detinem deja terenuri. In momentul de fata, Impact are aproximativ 87 de ha de teren in portofoliu, cu proiecte in diferite stadii de dezvoltare", a declarat Bogdan Oslobeanu, CEO al grupului Impact.
In 2019, compania a planificat demararea lucrarilor la un nou ansamblu rezidential, in Constanta, unde detine un teren de aproape 8 ha Bulevardul Tomis, cu acces rapid catre Mamaia, centrul orasului, dar si la iesirea spre autostrada. Proiectul va include 660 de apartamente si are o valoare de piata estimata la 53,5 milioane de euro.
Ulterior, dupa finalizarea Luxuria Domenii Residence, Impact a planificat un alt proiect premium, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti, o dezvoltare spectaculoasa, mixta, care va include atat spatii rezidentiale, comerciale, cat si o componenta de aparthotel - aspect pe care il ia in calcul si pentru faza a treia a proiectului Luxuria. Ansamblul va fi dezvoltat in patru etape, in perioada 2020-2025, pe o suprafata de 96.330 mp, si va include aproape 900 de apartamente si peste 1.200 de locuri de parcare. Valoarea de piata estimata a acestui proiect este de 164,8 milioane de euro.
 
Piata constructiilor private va continua sa creasca
Potrivit estimarilor lui Bogdan Oslobeanu, piata constructiilor private isi va mentine dinamismul si in urmatorii ani, cu un volum al lucrarilor de constructii in crestere pe toate segmentele - rezidential, birouri si comercial. Perspectiva optimista are la baza interesul crescut manifestat de catre dezvoltatori pentru investitii in proiecte imobiliare, ca urmare a reglementarilor favorabile mediului de afaceri si a conditiilor economice actuale.
"Cred ca motorul pietei de real estate va fi reprezentat de sectorul rezidential, avand in vedere cresterea sustinuta a cererii de locuinte noi in marile orase ale tarii si, in special, in Bucuresti. Aceasta evolutie are la baza demografia si tendinta tinerilor de a se muta in centre urbane mari, eventual universitare, cresterea salariilor, accesul facil la mijloacele de creditare si cresterea calitatii vietii, in general. Apreciez ca anul viitor vom vedea mai multe livrari de proiecte rezidentiale de calitate, cu concepte moderne, occidentale, care vor oferi cumparatorilor o gama extinsa de facilitati, dar si prin crearea unui spirit de comunitate. O tendinta care s-a remarcat in 2018 si care se va mentine si in continuare este dezvoltarea de proiecte rezidentiale in proximitatea centrelor de business ale oraselor mari", a mai spus directorul executiv al grupului Impact.
In ceea ce priveste preturile locuintelor, se preconizeaza ca anul viitor acestea vor stagna, sau eventual vor inregistra o crestere minima, urmand ca pana in 2022 sa ajunga la valori mai ridicate in marile orase, in special in zonele cu potential crescut de dezvoltare economica. "Este o tendinta absolut fireasca, ce decurge din alinierea pietei romanesti la cea din Uniunea Europeana si care nu trebuie sa ne sperie", a concluzionat Bogdan Oslobeanu.
 
Discrepanta intre dezvoltarile publice si private va afecta negativ piata imobiliara
Discrepanta majora dintre amploarea dezvoltarilor private si lipsa investitiilor in infrastructura va avea un impact tot mai mare asupra calitatii mediului construit si locuit, o eventuala adancire a acesteia in viitor avand chiar capacitatea de a influenta deciziile investitorilor in sens negativ, potrivit opiniei lui Bogdan Oslobeanu.
"Consider ca lipsa dezvoltarii infrastructurii locale la nivelul investitiilor private este principala dificultate care ne afecteaza in prezent si ne va afecta si in anii urmatori atat pe noi, ca dezvoltatori, cat mai ales pe cumparatorii care achizitioneaza locuinte noi. Din partea dezvoltatorilor exista un interes, un apetit si o datorie de a-si asuma riscuri de investitii private. De exemplu, Impact, a investit in cei 27 de ani de activitate pe piata locala, aproape 400 de milioane de euro in dezvoltare, insa autoritatile nu pot asigura, inca, la acelasi nivel, partea de infrastructura, cu tot ce implica aceasta - design, constructie si intretinere. Este necesar un efort mentinut in timp, si mai ales coerent, de investitii in infrastructura, astfel incat sa avem o dezvoltare sustinuta economic, deoarece sectorul imobiliar reprezinta atat o sursa, cat si o destinatie a cresterii economice, intrucat determina atat cresterea calitatii vietii, cat si a taxelor incasate pe cladirile construite si cumparate, a impozitului pe profit, pe salariile din real estate si domeniile conexe. In ceea ce ne priveste, avem semnale ca vom putea oferi un model de buna colaborare cu autoritatile, in beneficiul public. Parteneriatul pe care il avem cu Primaria sectorului 1 pentru dezvoltarea Greenfield ne da motive sa fim optimisti", a declarat Bogdan Oslobeanu.
 
Cresterea productivitatii, posibila prin investitii in solutii inteligente
Alte dificultati semnalate de manager sunt legate de lipsa fortei de munca, ce determina cresterea costurilor de constructie sau incetinirea livrarii proiectelor. "Cred ca, pe termen lung, solutia pentru depasirea acestei probleme este cresterea productivitatii muncii, astfel incat, cu mai putini oameni, sa poata fi dezvoltat acelasi proiect mai repede si mai bine. Aceasta implica adoptarea mai multor masuri de catre dezvoltatori, precum utilizarea unor metode de proiectare si executie inteligente, inovatoare, investitii in utilaje de ultima generatie, dar si un management al proiectelor mai eficient. Impact a aplicat acest tip de solutii pentru Luxuria Domenii Residence si proiectul se dezvolta intr-un ritm foarte bun, la calitatea premium pe care ne-o dorim", a precizat managerul Impact.
***
Impact a incheiat primele noua luni ale anului cu venituri operationale de 62,2 milioane de lei obtinute din vanzarea de apartamente si case. Din totalul locuintelor vandute, cea mai mare parte (134 de apartamente) s-a comercializat in cadrul Greenfield Baneasa (Ansamblul Salcamilor si Ansamblul Platanilor). In plus fata de contractele de vanzare - cumparare reflectate in raportarea financiara, in primele noua luni ale anului 2018 s-au mai incheiat 198 de pre-contracte de vanzare-cumparare (PVC), in valoare de 90,7 milioane de lei, ce se vor concretiza in contracte de vanzare in urmatoarele 18 luni. Astfel, valoarea totala a apartamentelor vandute si pre-contractate in primele noua luni ale anului 2018 insumeaza 152,9 milioane de lei.
In conditiile stocului "sold out" la apartamentele cu doua camere, mix-ul de unitati s-a schimbat fata de aceeasi perioada a anului trecut, in favoarea apartamentelor de 3 si 4 camere.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMTotalEnergieshiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
theda mar
concelex
ness project
noark
ERBASU CONSTRUCT
konsent
CDS
AED
ELECTROGRUP
DRS
Acvatot 2019
SSAB
rigips
BogArt
SIGM
Arduro
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<