Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - OPUS LAND mizeaza pe afaceri totale de 18 milioane de euro, in 2015
OPUS LAND mizeaza pe afaceri totale de 18 milioane de euro, in 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Sep 2015 17:40
Opus Land Development, dezvoltatorul ansamblului Cosmopolis, din Bucuresti, a inregistrat, in primul semestru din 2015, o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, pentru intregul an in curs fiind estimate vanzari totale de 18 milioane de euro. Potrivit datelor companiei, rulajul se va majora in a doua jumatate a acestui an, comparativ cu semestrul intai, deoarece se vor finaliza mai multe locuinte pentru care exista rezervari, urmand a fi incasate diferentele pana la pretul de achizitie. "In 2015 vom finaliza peste 400 de unitati in cadrul Cosmopolis, numarul total al locuintelor din ansamblu urmand a depasi 2.100 de unitati. Investitiile planificate pentru acest an, atat in dezvoltarea celor peste 400 de apartamente noi si vile, cat si in continuarea dezvoltarii generale a infrastructurii din Cosmopolis, vor totaliza 18 milioane de euro. Pana in prezent, investitiile totale in Cosmopolis depasesc 260 milioane de euro", a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Development.
Activitatea dezvoltatorului a evoluat conform asteptarilor managerilor sai, vanzarile inregistrate fiind chiar mai bune comparativ cu estimarile initiale. In primele opt luni din 2015, Coldwell Banker Affiliates of Romania - agentul exclusiv si consultantul imobiliar al Cosmopolis - a vandut, in total, 310 locuinte. "Obiectivul stabilit la inceputul acestui an a fost de 400 de unitati vandute, dar, cel mai probabil, vom incheia anul cu 450 de locuinte comercializate, ceea ce ar reprezenta o crestere de aproximativ 30% a vanzarilor comparativ cu nivelul din 2014", a mai spus Ahmet Buyukhanli.
Ansamblul Cosmopolis este dezvoltat in zona de nord-est a Capitalei, pe Soseaua de Centura, intre intersectiile soselelor Pipera-Tunari si Andronache-Stefanesti, in apropierea intrarii pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Proiectul este planificat a fi construit pe termen lung (3-10 ani), la finalizare urmand a avea peste 10.000 de unitati locative edificate pe o suprafata totala de cel putin 800.000 mp, in urma unei investitii estimate initial la circa 700 milioane de euro. Antreprenorul general al proiectului este High Construction, companie cu sediul in localitatea Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) ce a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de circa 6,5 milioane de euro.
 
Sectorul rezidential - motorul pietei de constructii in 2015 si 2016
Potrivit opiniei lui Ahmet Buyukhanli, segmentul rezidential a adus un plus considerabil activitatii pe piata romaneasca de constructii in 2015 si va continua sa fie unul dintre motoarele acestui domeniu si in 2016, pe fondul cresterii cererii sustenabile, al imbunatatirii conditiilor de creditare si datorita stabilizarii preturilor. O analiza realizata de Coldwell Banker Affiliates of Romania arata ca, in acest an, se vor finaliza numai in Bucuresti si imprejurimi peste 10.000 de locuinte noi, ceea ce va face ca 2015 sa fie cea mai buna perioada pentru piata rezidentiala, din acest punct de vedere. In plus, segmentele de spatii de birouri si comerciale inregistreaza, la randul lor, cresteri semnificative de activitate (atat ca inchirieri, cat si ca dezvoltari), in contextul imbunatatirii perspectivelor macroeconomice. "Chiar daca trendul pe piata constructiilor s-a schimbat in acest an, ranile crizei economice nu s-au vindecat complet si suntem foarte atenti la toti indicatorii macroeconomici care ar putea sa ne afecteze activitatea. Pe segmentul rezidential, cele mai mari riscuri sunt reprezentate de conditiile generale din economie. Cererea din acest moment, precum si cresterea din ultima perioada a acesteia, este reala, sustenabila, achizitiile sunt facute aproape integral de catre utilizatori finali si avand la baza o nevoie reala, locativa, acestia fiind factori care ne fac sa fim optimisti, insa pastram si o doza semnificativa de realism", a explicat managerul Opus Land Development.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
CDS
concelex
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
ness project
leviatan
siniat
viarom
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander