Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CLUJ: Platforma pentru emiterea de Certificate de Urbanism digitale, valide juridic
CLUJ: Platforma pentru emiterea de Certificate de Urbanism digitale, valide juridic
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2022 10:00
Presedintele Consiliul Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a lansat marti, 17 mai 2022, platforma web: https://public.cluj.archi, dedicata emiterii, in format digital, a certificatelor de urbanism (CU).
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Este un proiect pilot, primul si unicul de acest fel la nivel national, prin care digitalizam un domeniu extrem de important din administratia publica: urbanismul. Intr-o prima etapa, prin interoperabilitatea bazelor de date ale A.N.C.P.I., cetatenii pot aplica online pentru obtinerea unui CU digital, cu valabilitate juridica. In cea de-a doua etapa, proiectul va fi extins si pentru autorizatiile de construire, astfel incat solicitantul sa obtina intreaga documentatie in cel mult 30 de zile si nu in trei luni cat e in acest moment. Ne dorim sa revolutionam interactiunea administratie publica-cetatean iar clujenii sa stie ca pot sa-si rezolve problema intr-un singur loc, cu maxima rapiditate si eficienta”.
Implementarea, in premiera nationala, a acestei solutii digitale „Giseu unic”, parte a proiectului european „Smart Territory” derulat de Consiliul Judetean, a fost posibila ca urmare a incheierii unui protocol de cooperare cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.). Astfel, printr-un simplu click, aplicatia informatica va interoga, in timp real, baza de date a A.N.C.P.I., fara a fi nevoie de alte documente, emailuri sau deplasari fizice la sediul institutiei. In ceea ce priveste termenul de emitere, Consiliul Judetean isi propune ca acesta sa nu depaseasca 10 zile lucratoare, fata de cele 15 zile prevazute acum de lege.
Un aspect important pe care l-a rezolvat aceasta platforma e acela ca, spre deosebire de alte institutii care emit CU in format digital, prin metoda extragerii brute a datelor existente in P.U.G, Consiliul Judetean Cluj, va emite un document valid din punct de vedere juridic, nu doar unul de informare! Acest aspect este legitimat inclusiv prin asumare electronica, solicitantii avand posibilitatea sa isi achizitioneze semnatura digitala direct din aplicatie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
hilti
rigips
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere