Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - MMAP: Peste 50 de proiecte inscrise in competitia de arhitectura Respo City
MMAP: Peste 50 de proiecte inscrise in competitia de arhitectura Respo City
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2022 09:39
Peste 50 de proiecte au fost inscrise de studenti ai facultatilor de arhitectura si urbanism in competitia Respo City, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Barna Tanczos.
"Concursul Respo City pregateste Romania pentru integrarea activitatii de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in viata de zi cu zi a oraselor si a locuitorilor lor. Avem peste 50 de proiecte inscrise pana acum in concurs, ceea ce ne arata interesul semnificativ al tinerilor si ca Romania are viitori urbanisti cu ajutorul carora responsabilitatea de mediu va trece de la concept la actiune uzuala. Tara noastra are inca lacune la capitolul colectarii deseurilor electrice si electronice si speram ca ideile studentilor romani sa surprinda nu doar utilitatea acestor zone de responsabilitate de mediu, dar mai ales designul inovativ care sa impulsioneze reflexul de mediu al populatiei. In acelasi timp, Romania va beneficia de sume uriase prin Planul National de Redresare si Rezilienta, iar pentru finantarea acestei tranzitii verzi trebuie sa fim pregatiti cu cele mai bune idei de spatii si platforme urbane, prin care managementul deseurilor sa depaseasca impasul in care se gaseste astazi", a afirmat Tanczos.
La inceputul lunii martie a acestui an, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, impreuna cu Asociatia Respo DEEE, a lansat concursul Respo City, care vizeaza integrarea activitatii de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in viata de zi cu zi a oraselor si a locuitorilor lor.
In acest sens, studentii facultatilor de arhitectura si urbanism din Romania s-au organizat in echipe si au aplicat in competitie, prezentand viziunea lor in ceea ce ar putea fi viitoarele orase sustenabile de la noi din tara.
Potrivit sursei citate, in concurs participa toate centrele universitare de profil din tara, respectiv Facultatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti, Facultatea de Arhitectura si Urbanism Timisoara, Facultatea de Constructii, Cadastru si Arhitectura din cadrul Universitatii Oradea, Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca si Facultatea de Arhitectura din Iasi.
Tema propriu-zisa a concursului Respo City consta in amenajarea unei suprafete de 600 - 800 mp (intr-o zona la alegerea participantului si predefinita in regulament), care sa includa: zona verde de recreere (50% din totalul suprafetei), zona de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) - pondere de 25% si zona de educare si constientizare (25%).
Siturile care vor face obiectul concursului exista in mod fizic si sunt localizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea si Iasi, iar proiectul fiecarui concurent va consta in maximum trei planse din care sa reiasa viziunea proprie asupra spatiului ales.
Perioada de inscriere pentru proiectul Respo City este cuprinsa intre 15 martie si 30 mai, se poate face online pe www.respocity.ro. Pe data de 15 iunie vor fi anuntate proiectele castigatoare.
Concursul are premii totale in valoare de 8.000 de euro, dupa cum urmeaza: Premiul 1- in valoare de 5.000 de euro, Premiul 2 - de 2.000 de euro si Premiul 3 - de 1.000 de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
rigips
MAKITA
theda mar
viarom
noark
leviatan
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
BALTIC
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu