Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - KXL Studio va proiecta viitorul Campus Stiintific din Cluj-Napoca, cu 1,7 milioane euro
KXL Studio va proiecta viitorul Campus Stiintific din Cluj-Napoca, cu 1,7 milioane euro
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 03 Oct 2022 09:47
Primarul Emil Boc a semnat contractul de proiectare pentru realizarea Campusului Stiintific / Science Campus Cluj: complex educational, de cercetare, dezvoltare si inovare realizat de Primaria Cluj-Napoca in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai
Proiectul „Science Campus Cluj”, selectat in urma unui concurs international de solutii, intra in linie dreapta. In valoare de 1,7 mil euro (7.100.000 lei fara TVA), contractul are termen de realizare de 540 zile. Campusul stiintific din Lomb reprezinta un proiect fanion al Clujului, care subliniaza calitatea mediului academic din municipiu.
Situat in vecinatatea celor doua cladiri ale Cluj Innovation Park, CREIC si TEAM, ansamblul se inscrie in strategia Municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructura extinsa si puternica pentru educatie, cercetare, inovare si transfer tehnologic, care sa aduca impreuna actori din sistemul de educatie si cercetare, din mediul economic si antreprenorial, societatea civila si administratie.
Suprafata totala a campusului este de 6,48 hectare. Pe o suprafata de 3,48 hectare Primaria realizeaza un centru stiintific / Science Center si o piata urbana cu terenuri de sport. Restul suprafetei ii revine Universitatii Babes-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, in forma specializarii inteligente InfoBioNano4Health, incluzand si sediul Facultatii de Matematica si Informatica, alaturi de un camin studentesc.
Conceptul de amenajare a trecut printr-o jurizare exigenta a unui grup de specialisti de renume international: „Juriul a apreciat structura rationala cardo/decumani a strategiei relationata la peisajul existent, orientarea corecta a spatiului public ascendent pe directia est-vest privind catre peisaj. Spatiul public este astfel un dispozitiv topologic cu valente deopotriva simbolice si ecologice. A fost apreciata de asemenea claritatea strategiei de ocupare a parcelei, potentialul de a fi edificata in etape clare. Definitia spatiului public longitudinal ascendent coordonat cu menirea si caracterul cladirilor de pe parcursul sau presupun o tranzitie judicioasa de la un caracter foarte public in zona de acces in holul cladirii CLAS pana la caracterul semi-public in zona cladirii Facultatii de Matematica, cap de perspectiva elevat orientat catre est. A fost apreciat sentimentul de urbanitate impletit cu cel specific al unei gradini topologice.
Toate cladirile care compun ansamblul sunt usor accesibile, existand o varietate de spatii exterioare ce pot servi ca spatii de evenimente si expunere exterioara cu valente dedicate culturii si stiintelor naturii.
Juriul a apreciat echilibrul dintre pozitionarea si gabaritele volumelor precum si relationarea acestora fata de cladirea existenta a CREIC impreuna cu vederile si conexiunile cu contextul natural inconjurator, cu directiile cardinale si cu decupajele ce permit momente de insorire asupra spatiului public.”
Echipa care realizeaza acest proiect este SC KXL Studio SRL, castigatoarea concursului international de solutii.
Concursul international de solutii a fost organizat de Municipiul Cluj-Napoca in asociere cu Universitatea Babes-Bolyai si realizat de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), cu sprijinul Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
DRS
ELECTROGRUP
rigips
konsent
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
noark
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
SSAB
MAKITA
VEGO
EURO BUILD
CDS
leviatan
AED
Arduro
BogArt
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<