Agenda Constructiilor
Luni, 28 Septembrie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ORADEA: Noul stadion de fotbal va fi nucleul unui complex sportiv si de agrement
ORADEA: Noul stadion de fotbal va fi nucleul unui complex sportiv si de agrement
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 17 Iul 2020 12:51
Viceprimarul Mircea Malan a prezentat o varianta a studiului de fezabilitate - un concept privind realizarea unui complex sportiv si de agrement, multifunctional in perimetrul delimitat intre str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv „Bihorul" si Gradina Zoologica, complex care sa permita desfasurarea de competitii sportive, concerte, festivaluri si alte tipuri de manifestari cu public numeros si care sa joace rolul unui catalizator in dezvoltarea orasului.
Viceprimarul Mircea Malan a vorbit in acest context si despre proiectul noului stadion, anuntat anterior si de primarul Ilie Bolojan, care va face parte din complexul sportiv preconizat. „Se va construi un stadion cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, dotat cu tot ceea ce este necesar organizarii de competitii nationale si internationale. Stadionul va fi dotat cu tribune, cu parcari, cu un complex SPA. Totodata, acest proiect presupune si construirea unui bazin de inot didactic si a doua sali de sport noi, realizarea de spatii de alimentatie publica, amenajarea unui restaurant. Acest proiect complex va raspunde insa si nevoilor Liceului cu Program sportiv, Colegiului Partenie Cosma si Universitatii Oradea, ai caror elevi si studenti vor avea posibilitatea de a-si desfasura orele de sport si de studiu in aceasta baza sportiva moderna", a detaliat viceprimarul Mircea Malan.
Refacerea Bazei Sportive Tineretului se va face prin construirea unui stadion pentru atletism dotat cu 8 piste de alergare, care sa corespunda standardelor nationale si internationale. Acest stadion va avea si tribune, si piste aferente de incalzire.
Studiul de fezabilitate aflat inca in lucru are in vedere si crearea a doua accesuri peste paraul Peta, care sa faca legatura intre complexul sportiv si viitoarea sala polivalenta.
Proiectul ia in calcul si posibilitatea mutarii Gradinii Zoologice de pe actualul amplasament, caz in care terenul existent, cu vegetatie cu tot, se va integra in acest proiect de amenajare a complexului sportiv.
Administratia locala doreste realizarea acestui proiect prin Compania Nationala de Investitii, iar realizarea lui ar putea dura cca 3 ani.
Un prim pas in realizarea acestui proiect il constituie solutionarea din punct de vedere juridic a proprietatii terenurilor afectate de investitie. In acest sens, in cadrul sedintei de Consiliu Local de azi a fost aprobat proiectul de hotarare prin care se solicita trecerea din domeniul public al judetului Bihor in domeniul public al Municipiului Oradea a cotei parti de 58.716 mp din terenul cu nr. cadastral 194964, situat in Oradea, in zona str. Armatei Romane nr. 1A.
„Acest proiect se realizeaza pe terenuri care apartin Consiliului Judetean Bihor si Ministerului Educatiei. Multumesc, pe aceasta cale, Consiliului Judetean pentru colaborare si pentru sustinerae acestui proiect", a precizat viceprimarul Mircea Malan.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19allbimElmas 375ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere