Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TRIPTIC & CHARGER: Tendinta de imbinare armonioasa a traditiei cu modernitatea
TRIPTIC & CHARGER: Tendinta de imbinare armonioasa a traditiei cu modernitatea
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2024 06:25
Triptic este un birou de proiectare de arhitectura si inginerie care a demarat activitatea in 2013, ca urmare a initiativei cofondatorilor Aurel Basuc, Cristian Danciu si Adrian Tutuianu. Intreaga povestea a inceput cu doi ani mai devreme, cand cei trei specialisti au pus bazele proiectului "Atelierul de Proiectare", o revista nationala de arhitectura. In 2017, echipa a dezvoltat Green Spots, un startup axat pe productia de incarcatoare solare urbane, iar in prezent, lucreaza direct cu Banca Mondiala ca ambasador in proiecte ce vizeaza schimbarile climatice, expertii fiind certificati drept consultanti pe design si regenerare urbana. In ceea ce priveste Charger.ro, acesta a luat nastere in octombrie 2021, proiectul oferind un portofoliu complet de servicii - de la consultanta automatizata, la implementare si management al solutiilor. In cele ce urmeaza, arh. Aurel Basuc se refera la principalele operatiuni derulate in prezent si la tendintele ce se prefigureaza pe termen scurt, mediu si lung.

- Ce obiective de constructii de cladiri publice aveti in lucru si in ce stadiu de implementare se afla acestea?
- Avem in lucru mai multe proiecte din spectrul investitiilor publice, aflate in diverse stadii de implementare. Pentru a va oferi o imagine mai clara, iata cateva exemple. In primul rand, este vorba despre proiectele tehnice a doua gradinite in judetul Brasov, care se afla in faza de proiectare tehnica si estimam ca vor incepe executia in ultima parte a anului curent. Apoi, poate fi amintit Studiul de Fezabilitate pentru noul stadion de fotbal din municipiul Brasov, ce se afla in faza de licitatie si estimam ca proiectarea tehnica si executia vor incepe in ultima parte a acestui an. De asemenea, compania noastra este implicata in proiectul de constructie a unui nou camin studentesc, in Bucuresti. Acesta se afla in etapa de licitatie pentru selectia constructorului si estimam ca executia va incepe in trimestrul al treilea a.c., termenul de executie fiind estimat la aproximativ 18 luni.

- Cum a evoluat activitatea companiei in 2023 si in primele 4 luni din 2024 si ce estimari aveti pentru 2024 si in perspectiva anilor 2025-2027?
- In 2023, activitatea companiei noastre a fost in crestere, cu un volum semnificativ de proiecte finalizate si in derulare. In primele 4 luni din 2024, am continuat sa experimentam o cerere solida pentru serviciile noastre de proiectare, cu un numar semnificativ de noi contracte semnate si proiecte demarate. Pentru intregul an 2024, preconizam o crestere continua a activitatii, cu un accent deosebit pe inovare si calitate. In perspectiva anilor 2025-2027, ne asteptam la o crestere stabila a companiei, cu extinderea portofoliului de proiecte si consolidarea pozitiei noastre pe piata.

- Cum vedeti evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii de cladiri publice la inceputul anului 2024 si cum credeti ca se va dezvolta acesta pe termen scurt si mediu?
- Observam o continuare a tendintelor pozitive in domeniul proiectarii si constructiilor de cladiri publice, la inceputul anului 2024. Cererea pentru proiecte de calitate si sustenabile ramane ridicata, iar nevoia de infrastructura si facilitati publice moderne este in continua crestere. Pe termen scurt si mediu, ne asteptam sa vedem o continuare a acestei cresteri, cu oportunitati sporite pentru proiecte inovatoare si orientate catre sustenabilitate.
In ceea ce priveste preturile de proiectare, acestea sunt influentate de mai multi factori, inclusiv de cererea pietei, inflatie si complexitatea proiectelor. In general, preturile de proiectare au crescut in ultimii ani, in concordanta cu inflatia si cererea crescuta pentru serviciile noastre. In 2024, ne asteptam sa vedem o continuare a acestei tendinte, cu ajustari ale preturilor pentru a reflecta costurile de operare si cererea pietei.

- Ce tendinte remarcati in arhitectura si design, pe segmentul cladirilor publice, in aceasta perioada?
- In arhitectura si design, observam o tendinta catre integrarea tehnologiilor moderne si a solutiilor sustenabile in proiectele de cladiri publice. Proiectele sunt tot mai orientate catre eficienta energetica, utilizand materiale durabile si solutii inteligente de iluminat si ventilatie. De asemenea, se acorda o atentie deosebita aspectului estetic al cladirilor, imbinand traditia si modernitatea, intr-un mod armonios.

- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- La nivel de companie, avem planuri ambitioase pentru dezvoltarea si extinderea activitatii noastre pe termen scurt, mediu si lung. Acestea includ extinderea portofoliului de proiecte, investitii in tehnologie si inovatie, dezvoltarea continua a echipei noastre de specialisti si consolidarea relatiilor cu clientii existenti si potentiali. Totodata, ne propunem sa fim la curent cu cele mai recente tendinte si tehnologii din domeniu si sa ne adaptam in mod constant pentru a ramane competitivi pe piata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
concelex
SSAB
Arduro
EDIT-Structural
viarom
ness project
siniat
leviatan
Ubitech
BogArt
konsent
theda mar
noark
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander