Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASiS: ERP permite operarea proceselor intro singura solutie software simplificata
ASiS: ERP permite operarea proceselor intro singura solutie software simplificata
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2021 07:10
Cum poate optimiza un sistem ERP procesul de productie? Incepand cu o mai buna gestionare a inventarului si ajungand la imbunatatirea termenelor de livrare si a calitatii, companiile care opereaza in industria de productie se afla permanent in cautarea instrumentelor de crestere a eficientei. Atingerea acestui obiective necesita insa o colaborare interdepartamentala, de la back-office pana la linia de productie.
Atat timp cat operatiunile lor nu sunt sincronizate, firmele de productie vor duce o lupta permanenta pentru gestionarea eficienta a numeroase aspecte, printre care: concurenta in crestere, fluctuatiile neprevazute ale cererii, instabilitatea lanturilor de aprovizionare. Un numar mare de organizatii utilizeaza mai multe aplicatii software, fiind nevoite astfel sa depinda de mai multi furnizori, o solutie care nu este fiabila financiar si operational.
Cu toate acestea, exista o alternativa care permite operarea tuturor proceselor printr-o singura solutie software simplificata, tinandu-se cont de nevoile particulare ale business-ului: ERP-ul. In continuare vom prezenta cateva moduri prin care un astfel de sistem poate optimiza si eficientiza procesul de productie, din punctul de vedere al beneficiilor de cost, vanzari si resurse umane.
Beneficiile de costuri
Fiecare business urmareste sa isi reduca costurile de productie, crescand in acelasi timp eficienta operatiunilor. O modalitate de indeplinire a acestui obiectiv este utilizarea unui ERP pentru integrarea proceselor intr-un singur flux. Raportarea precisa oferita de solutie poate constitui baza unei planificari productive. Exista numeroase modalitati prin care un ERP poate reduce costurile, iar printre ele se numara:
1. Gestionarea lantului de productie. Un ERP ofera un control mai bun asupra comenzilor, stocurilor si livrarilor, contribuind astfel la o planificare exacta si la depasirea cu succes a problemelor ce pot deveni costisitoare.
2. Managementul stocurilor. Gestionarea inventarului constituie o provocare pentru fiecare companie, in special in conditiile pericolului aparitiei ocazionale a surplusului. Un software ERP ofera date exacte cu privire la nevoile de stoc, creand astfel o balanta intre cerere si oferta, ce contribuie la o evitare a suprastocarii.
3. Eficienta operationala. Aparitia problemelor minore in operatiunile comerciale nu este neobisnuita, insa unele dintre ele pot afecta intreaga productie. Cu ajutorul unui ERP, utilizatorii pot identifica rapid primul semn al acestora, intervenind astfel pentru rezolvarea lor inainte de daunele financiare semnificative.
4. Reducerea numarului sistemelor de management. In lipsa unui ERP, business-urile vor avea nevoie de software-uri diferite pentru a asigura managementul diferitelor departamente. Acestea pot deveni costisitoare, atat timp cat sunt achizitionate individual. In conditiile in care un sistem ERP permite accesarea datelor din toate departamentele intr-un singur loc, costurile pot fi reduse semnificativ.
Beneficiile de vanzari
Avantajele unui ERP nu sunt limitate doar la optimizarea activitatilor de productie si reducerea costurilor de fabricatie. Acesta ajuta companiile sa-si atinga targetul de vanzari mai rapid si permite managementului sa evalueze costurile unui produs intr-un singur loc. Exista numeroase modalitati prin care un ERP poate imbunatati procesele de vanzari, iar printre ele se numara:
1. Gestionarea activitatilor de contabilitate. Un software ERP vine de cele mai multe ori cu un modul de contabilitate, contribuind astfel la managementul tuturor aspectelor financiare, incepand de la costurile de productie si ajungand pana la plati.
2. Inregistrarea completa a costurilor. Cu ajutorul unui ERP, pot fi inregistrate toate costurile unui produs specific. Astfel, cheltuielile cu privire la fabricarea, depozitarea si transportul sunt vizibile si customizabile intr-un singur tablou de bord. Mai mult, ele pot fi distribuite usor departamentului de contabilitate.
3. Cresterea eficientei realizarii comenzilor. O solutie ERP poate urmari stocurile in timp real, initiand automat comenzi catre furnizori atunci cand acestea sunt aproape de epuizare. Astfel pot fi eliminate intarzierile in procesul de productie, evitandu-se pierderea clientilor.
Beneficiile de resurse umane
Un sistem ERP contribuie la planificarea corecta a resurselor umane implicate in procesul de productie. Un modul de HR ofera numeroase avantaje, printre care imbunatatirea comunicarii interdepartamentale si obtinerea unei imagini detaliate despre personal. Exista numeroase modalitati prin care un ERP poate eficientiza gestionarea resurselor umane, iar printre ele se numara:
1. Consolidarea relatiei angajator-angajat. Un sistem ERP poate stabili o linie de comunicare directa intre angajator si angajati, solutionand astfel dificultatile ce apar in dialogul acestora.
2. Imbunatatirea managementului de personal. Un modul HR oferit de o solutie ERP asigura o gestionare mai buna a datelor relevante despre angajati, pe baza carora managerii pot aloca task-urile si pot dezvolta forta de munca. Pe de alta parte, personalul poate utiliza acest instrument pentru a aduce la cunostinta managementului anumite probleme si a obtine un raspuns prompt.
3. Dezvoltarea profesionala. Un ERP poate fi utilizat in scopul distributiei materialelor care asigura trainingul angajatilor, ajutandu-i pe acestia sa-si dezvolte permanent abilitatile si cunostintele.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Arduro
AED
SIGM
DRS
konsent
Ubitech
leviatan
MAKITA
viarom
quadratum
VEGO
rigips
noark
BogArt
theda mar
ELECTROGRUP
concelex
ERBASU CONSTRUCT
ness project
SSAB
CDS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<