Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Google ajuta companiile noi sa concureze mai usor cu firmele aflate deja pe piata
Google ajuta companiile noi sa concureze mai usor cu firmele aflate deja pe piata
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 04 Dec 2019 07:15
In cadrul raportului Public First, lansat de Google si in limba romana, se arata ca s-au stabilit 10 moduri prin care Google si internetul contribuie la imbunatatirea vietii romanilor.
Google sprijina cresterea economica a Romaniei. In total, se estimeaza ca produsele Google sprijina echivalentul a 4,3 miliarde lei in activitate economica intr-un an. In ultimii cinci ani, activitatea economica sprijinita de Google Search si Ads a crescut mai mult decat dublu in termeni nominali.
Google creeaza produse utile si apreciate de toata lumea. Google Search este folosit de oameni de toate varstele pentru a dobandi competente noi. 93% din utilizatorii de Search spun ca este mai probabil sa caute un lucru atunci cand nu sunt siguri de informatiile pe care le au despre el, fata de perioada de dinainte de motoarele de cautare. 59% dintre utilizatorii de Search cu varsta de peste 65 de ani folosesc cu regularitate motorul de cautare pentru a deprinde noi competente.
Totodata, Google Search si Google Maps duc la o economie de timp de 26 de ore pe an in total. Acestea sunt echivalentul a trei zile lucratoare care sunt castigate datorita accesului mai usor la informatii.
In total, estimarile autorilor raportului arata ca valoarea totala aferenta Google Search, Google Maps si YouTube este de aproximativ 130 lei pe luna pentru utilizatorul roman de internet. In total, surplusul consumatorului este echivalent cu 4% din PIB.
Google ajuta firmele sa se dezvolte si sa inoveze. Cautarea online este un mod important prin care consumatorii gasesc companii. In medie, pentru fiecare leu pe care il cheltuie in Google Ads, companiile castiga inapoi 8 lei.
In acelasi timp, 80% dintre exportatori considera ca afacerea lor ar fi avut un numar semnificativ mai mic de clienti internationali fara cautarile online si fara publicitatea online. Autorii raportului sustin ca mai putin de jumatate din cheltuielile cu Google Ads in Romania sunt cheltuieli pentru publicitate internationala, ceea ce sugereaza ca Google Ads contribuie la exporturi de 1,9 miliarde lei pe an.
Internetul a adus un plus de transparenta si siguranta in comert: 92% dintre cumparatori considera ca iau decizii de cumparare mai bune datorita informatiilor online, iar 91% dintre firme considera ca internetul a contribuit la reducerea comercializarii de bunuri, alimente sau servicii de proasta calitate.
Google ajuta angajatii sa fie mai productivi, sa deprinda competente noi si sa isi dezvolte cariera. Circa 87% dintre persoanele active pe piata muncii au fost de acord ca motoarele de cautare le fac munca mai usoara si mai rapida. In total, se estimeaza ca Google Search si G Suite creeaza economisiri de timp care echivaleaza cu cel putin 14 miliarde lei pentru firmele din economia romaneasca.
Google ajuta oamenii sa gaseasca locuri de munca. In fiecare an, 74% dintre utilizatorii de Google Search cu varsta intre 18-24 ani folosesc Google pentru a gasi un loc de munca, iar 63% il folosesc pentru a gasi sfaturi cu privire la CV-ul lor.
Firmele folosesc Google Search pentru a-si creste productivitatea si competentele. Majoritatea firmelor folosesc in mod regulat un motor de cautare pentru a se mentine la curent cu tendintele din domeniu, a cauta o noua oportunitate de afaceri, a explora piete noi sau pentru a studia moduri prin care isi pot creste eficienta.
Acestea reprezinta doar principalele zece concluzii ale cercetarii, iar raportul complet poate fi accesat aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere