Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC si Popp & Asociatii: Scan to BIM, noul proces de captare digitala a cladirilor
GRAITEC si Popp & Asociatii: Scan to BIM, noul proces de captare digitala a cladirilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 22 Ian 2024 14:00
Graitec, unul dintre cei mai importanti parteneri Autodesk, si Popp & Asociatii, unul dintre liderii pietei de proiectare de structuri, colaboreaza pentru implementarea Scan to BIM, proces de captare digitala a unei cladiri/ a unui sit existent prin intermediul scanerului laser 3D si utilizarea informatiilor pentru crearea unui model BIM. Procesul este realizat de echipa Popp & Asociatii BIM Technologies utilizand solutii Autodesck furnizate de Graitec Romania. 
"In peisajul dinamic al constructiilor, digitalizarea si implementarea unor metodologii de lucru BIM revolutioneaza modul in care proiectele sunt planificate, executate si gestionate. Integrarea tehnologiilor de ultima ora, impreuna cu procesul de Scan to BIM, inaugureaza o noua era a eficientei, preciziei si colaborarii", au precizat reprezentantii Graitec. 
Potrivit specialistilor, primul pas al procesului Scan to BIM il reprezinta colectarea informatiilor in teren prin scanarea laser 3D, o tehnologie non-invaziva de masurare a unei cladiri, a unei zone de teren sau a unui obiect care ofera rezultate rapide si precise pentru orice tip de spatiu, inclusiv cele greu accesibile. 
"Pentru colectarea datelor, echipa foloseste unul dintre cele mai performante dispozitive de pe piata la acest moment. O solutie oportuna, astfel incat un volum mare de informatii este accesibil intr-un timp relativ scazut, fiind reduse semnificativ resursele necesare acestei etape, comparativ cu metoda traditionala de masurare. 
 
 
Dupa colectarea datelor spatiale (norii de puncte), acestea sunt procesate si interpretate de echipa noastra de ingineri si arhitecti cu ajutorul software-ului FaroScene, Recap si Autodesk Revit, rezultand modelul informational al constructiei scanate. Modelarea in Autodesk Revit simplifica acest proces, deoarece este un instrument care sprijina lucrul colaborativ si modelele multidisciplinare, fiind reduse eventualele erori care pot aparea intre specialitati, un alt avantaj pentru clienti.
In functie de solicitari si gradul de detaliere dorit, clientului ii sunt puse la dispozitie: planuri 2D, sectiuni transversale sau longitudinale 2D, detalii ale fatadelor, vederi 3D, modelul 3D geometric sau modelul BIM/ Digital Twin.
De asemenea, cu ajutorul Graitec Romania le oferim clientilor un cont de acces pe platforma Autodesk Construction Cloud, unde acestia au posibilitatea sa vizualizeze modelul informational 3D rezultat si sa implice activ in proces, beneficiind permanent de consultanta din partea specialistilor nostri", au explicat reprezentantii Popp & Asociatii BIM Technologies.
Conform specialistilor Graitec si Popp & Asociatii, integrarea tehnologiilor de ultima ora, impreuna cu procesul de Scan to BIM, inaugureaza o noua era a eficientei, preciziei si colaborarii. Pentru informatii suplimentare, click aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
Ubitech
SSAB
ness project
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
konsent
Arduro
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
SIGM
noark
theda mar
rigips
viarom
CDS
strabag nivel 1
quadratum
ELECTROGRUP
MAKITA
VEGO

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<