Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - DONALAM a vandut peste 155.000 tone de otel beton si oteluri speciale in 2023
DONALAM a vandut peste 155.000 tone de otel beton si oteluri speciale in 2023
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 25 Oct 2023 13:06
Compania Donalam, filiala romaneasca a Grupului AFV Beltrame, unul dintre cei mai mari producatori de profile de otel si oteluri speciale din Europa, continua sa isi consolideze operatiunile atat pe piata locala, cat si pe pietele internationale. In ciuda conditiilor economice dificile care afecteaza diverse sectoare, compania raporteaza vanzari de peste 155.000 de tone de otel beton si oteluri speciale in primele 9 luni ale anului 2023. 
Cu operatiuni in Calarasi si Targoviste si o echipa locala de aproape 1000 de angajati, compania Donalam isi consolideaza prezenta pe piata si continua investitiile in modernizarea unitatilor sale de productie. Aceste miscari strategice au ca scop nu doar pozitionarea solida a companiei pe piata locala dar si pozitionarea Romaniei ca jucator important in productia europeana de otel. 
La numai un an de la reluarea vanzarilor de otel beton, in octombrie 2022, Donalam reuseste sa detina aproximativ 24% din cota de piata locala de bare, fiind singurul producator local pe acest segment. De asemenea, vanzarile de oteluri speciale, fabricate atat in Calarasi, cat si in Targoviste, au consolidat pozitia companiei pe piata internationala de otel. 
"In 2023, am pus in practica, cu perseverenta, planul de investitii asumat, alocand peste 30 de milioane de euro pentru modernizarea unitatilor noastre de productie din Targoviste si Calarasi. Ne propunem sa livram produse de inalta calitate si sa contribuim activ la dinamica economiei circulare. Ambitia noastra este sa fim producatorul local de referinta din industria otelului, nu doar in ceea ce priveste calitatea, ci si productia responsabila si decarbonizarea. In ciuda competitiei dificile si inechitabile cu produsele provenite din importuri, in contextul de business volatil, calitatea  produselor si a serviciilor noastre ne diferentiaza si ne asigura o pozitionare din ce in ce mai solida", a declarat Carlo Beltrame, Business Development Manager si CEO Franta si Romania in cadrul AFV Beltrame Group. 
Combinatul Donalam din Targoviste si-a reluat productia de otel beton in iunie 2022, la scurt timp dupa achizitionareai fostului COS Targoviste. In prezent, unitatea din Targoviste are o capacitate de productie de otel beton de aproximativ 15.000 de tone/luna. Obiectivul este de a ajunge la o capacitate de peste 58.000 de tone/luna, echivalentul a aproximativ 600.000 de tone/an, permitand Donalam sa acopere aproape jumatate din necesarul intern de otel beton pentru proiectele de constructii din Romania. 
"In ciuda conditiilor dificile de pe piata, pozitia companiei noastre pe piata locala s-a consolidat prin vanzarile de otel beton produse la Targoviste in primele 9 luni ale anului. Aceste rezultate subliniaza faptul ca productia locala nu este doar o tendinta, ci o necesitate, vitala pentru reducerea dependentei tarii de importuri si pentru asigurarea unei cresteri economice sustenabile pe termen lung, intr-un context global incert", a comentat Dan Cheroiu, Director de Vanzari al Donalam. 
Pana la reluarea productiei de otel beton la Targoviste, Romania depindea in totalitate de importuri pentru a satisface cererea interna, in principal din tari precum Egipt, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia si Italia. Donalam isi propune sa schimbe acest peisaj si sa reduca dependenta tarii de importuri, oferind un otel beton de inalta calitate, produs local, care integreaza elemente de sustenabilitate si respecta normele in vigoare in Romania privind riscul seismic.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
siniat
MAKITA
Ubitech
theda mar
quadratum
Acvatot 2019
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander