Agenda Constructiilor
Joi, 02 Ianuarie 2025
Home - INDEX COMPANII - SPEEDWELL
PAGINA PERSONALIZATA


SPEEDWELL

SPEEDWELL

Adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 89A, Miro Offices, C2, et. 4, Bucuresti, S1
Telefon: 0753.130.352
Fax: ***
E-mail: office@speedwell.be
Web site: www.speedwell.be
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte | Servicii de building management | Consultanta si servicii imobiliare
Descriere activitate
Companie specializata in dezvoltare imobiliara.
Prezentare companie/institutie
SPEEDWELL se concentreaza pe dezvoltari rezidentiale si mixed-use
 
 
 
 
 
 
Didier Balcaen
Functia/Firma: CEO si Cofondator Speedwell Development;
Experienta profesionala: 29 de ani in domeniul dezvoltarii imobiliare.
 
In prezent, Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Romania, avand o prezenta vizibila in orase importante precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Ramnicu-Valcea si Brasov. Portofoliul de proiecte include aproximativ 150.000 mp de birouri si spatii comerciale, peste 6.000 de apartamente si 23.000 mp de spatii industriale, cu o valoare totala estimata de 1,5 miliarde euro. In iunie 2024, compania si-a extins operatiunile in Polonia, planificand sa dezvolte acolo un portofoliu pe masura realizarilor din Romania. Echipa Speedwell este motivata de un angajament ferm pentru respectarea unui standard ridicat de calitate si a unui design inovator al unor proiecte imobiliare care modeleaza viitorul vietii urbane, in conformitate cu cele mai recente standarde ESG. Despre strategia de dezvoltare a companiei si alte subiecte la ordinea zilei ofera in continuare informatii Didier Balcaen, CEO si Cofondator Speedwell Development.
 
- Ce proiecte aveti in pregatire si in constructie si in ce stadiu se afla acestea?
- In prezent, atentia noastra este impartita in 5 directii majore: proiecte care sunt deja in curs de dezvoltare, cele in faza de pre-lansare, proiecte care ar trebui sa prinda viata, dar din motive "neclare" nu avem inca autorizatiile, oportunitati pentru viitor si, nu in ultimul rand, piata din Polonia. Avansam sustinut cu finalizarea lucrarilor de constructie pentru a treia si ultima cladire a proiectului Triama Residence, dezvoltarea celei de-a doua cladiri rezidentiale a proiectului de regenerare urbana Paltim Timisoara, finalizarea celei de-a treia cladiri si inceperea constructiilor pentru a patra cladire a proiectului rezidential The Ivy si finalizarea primei faze a proiectului The Meadows, unde am vandut deja 66% din case, aflate in curs de dezvoltare. Intre timp, in Bucuresti avem in pregatire lansarea Glenwood Estate in zona Corbeanca, un complex sustenabil si cu acces securizat, dispunand de 209 vile si Queens District, un proiect modern de tip mixed-use care promite sa fie gura de aer proaspat de care zona Floreasca/Barbu-Vacarescu are mare nevoie.
In Timisoara pe terenul fostei fabrici de textile 1 Iunie SA, pregatim un nou proiect mixed-use ce va pune la dispozitia clientilor unitati rezidentiale si spatii de birouri cu suprafete mici destinate IMM-urilor, iar in Brasov pregatim demararea lucrarilor pentru proiectul mixt Tino, care isi propune sa devina casa unei comunitati tinere, dinamice si sustenabile.
SpacePlus este una dintre inovatiile noastre pe piata locala, reprezentand o solutie pentru IMM-urile care au nevoie de spatii logistice modulare, conectate la infrastructura rutiera. Mai mult, depozitele noastre logistice detin absolut toate certificarile si autorizatiile necesare pentru a functiona in deplina siguranta si legalitate. In ceea ce priveste Polonia, deschidem un nou capitol, care va duce Speedwell Development in pozitia de jucator regional si ne va permite chiar sa ne diversificam tipurile de dezvoltari si sa importam know-how pe piata romaneasca pentru proiecte precum locuinte studentesti/ PBSA sau dezvoltarea de spatii rezidentiale de tip build-to-rent, acestea fiind doar cateva noi domenii.
- Cum s-a dezvoltat sectorul dezvoltarilor de birouri in ultimii 10 ani, din punct de vedere al calitatii, functionalitatii si esteticii cladirilor si cum ati contribuit la aceasta evolutie?
- In urma cu 20 ani, Bucurestiul era la inceputul unui parcurs de dezvoltare accelerata, care acum s-a transformat treptat intr-un oras modern si dinamic. Sectorul cladirilor de birouri a suferit schimbari in ultimul deceniu, fiind influentat de factori precum avansul tehnologic, schimbarile demografice si, cel mai recent, pandemia. Speedwell Development, cu o istorie de 10 ani pe piata, a facut parte din aceasta calatorie extrem de interesanta. Am crezut de la bun inceput in faptul ca cererea crescuta de spatii de birouri moderne, sustenabile si eficiente va ridica standardele de calitate, asa ca suntem mandri sa vedem cum cladirile de birouri au devenit adevarate hub-uri, integrand sisteme inteligente de management, infrastructura IT avansata si materiale sustenabile, la fel ca toate proiectele de birouri din pietele mature. Totodata, am observat o trecere de la conceptul de open-space traditional catre spatii mai flexibile si adaptabile, care sa raspunda nevoilor diverse ale angajatilor. Au aparut concepte inovative precum birourile modulare, open-space-ul hibrid si zonele colaborative, toate gandite pentru a imbunatati experienta de lucru. Designul cladirilor de birouri a devenit un element strategic de branding pentru companii, care reflecta identitatea si valorile organizationale. Materialele naturale sau reciclate au fost utilizate pentru a crea un mediu placut, inspirational, dar mai important - un mediu sustenabil si o comunitate atractiva care sa raspunda viziunii noii generatii de angajati, una mult mai receptiva la aceste aspecte. Puterea de cumparare nu influenteaza in mod direct chiriile in proiectele de birouri, cu toate acestea, motorul din spatele cresterii puterii de cumparare, si anume majorarea salariilor, are un impact direct asupra costurilor chiriei. Desi piata romaneasca putea sustine un nivel rezonabil al chiriilor pentru a compensa randamentul la data vanzarii, datorita unui cost salarial scazut, in comparatie cu Europa de Vest, acest lucru se schimba rapid. Romania nu mai este considerata o tara cu costuri scazute, iar acest lucru ii impinge pe chiriasi sa se orienteze catre alte modalitati de economisire, nu prin cresterea preturilor de inchiriere pentru spatiile conforme cu ESG, ci prin inchirierea unui spatiu mai mic.
- Ce impact au asupra dezvoltarilor de birouri noi lucrul de acasa si digitalizarea?
- Un factor major care a influentat anul trecut comportamentul consumatorilor este schimbarea modului de lucru, determinat de adoptarea masiva a conceptului "work from anywhere". Astfel, raportat la piata spatiilor de birouri, am observat o tendinta de diminuare a noilor livrari, o evolutie evidenta, avand in vedere rezultatul unor provocari semnificative, precum inflatia sau dificultatile in obtinerea autorizatiilor de construire. In 2024, pentru prima data in ultimii ani, Bucurestiul nu va inregistra livrari de spatii de birouri noi, o situatie care reflecta provocarile intampinate de dezvoltatori in procesul de dezvoltare urbana. Intr-o lume tot mai digitalizata este esential sa se stabileasca un echilibru intre munca de la birou, cea de acasa si regimul hibrid. Insa, nu toate domeniile pot adopta aceleasi solutii. Cred ca digitalizarea muncii vine cu provocari si oportunitati multiple, iar gasirea unui echilibru intre modurile de lucru diferite este esentiala pentru bunastarea angajatilor si eficienta afacerilor.
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Pe termen mediu si lung, strategia noastra pentru piata locala ramane constanta. Ne angajam sa transformam terenurile industriale abandonate sau deteriorate in comunitati sustenabile, prin reutilizarea cladirilor existente in proiecte de regenerare urbana ample, stabilind astfel un standard in acest domeniu. In plus, ne vom concentra pe dezvoltarea de noi proiecte rezidentiale de tip mixed-use, care sa aduca valoare adaugata comunitatilor si vom investi in extinderea stocului industrial-logistic.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
BogArt
concelex
SSAB
leviatan
quadratum
DRS
EURO BUILD
VEGO
SIGM
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
konsent
theda mar
AED
MAKITA
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
GEWISS
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<