Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - APELE ROMANE: Finantare PNRR pentru lucrari de reabilitare la 13 baraje importante
APELE ROMANE: Finantare PNRR pentru lucrari de reabilitare la 13 baraje importante
Info-Santiere Publicat de AG&F 09 Aug 2024 10:52
Un numar de 13 baraje vor beneficia de finantare prin fonduri alocate din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), in conditiile in care au fost deja aprobati indicatorii tehnico-economici, urmand sa fie semnat contractul de finantare, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR).
"In urma serviciilor de proiectare contractate am ales cele mai bune solutii pentru modernizarea barajelor: Gilau - Apele Romane Somes-Tisa, Lesu - Apele Romane Crisuri, Surduc - Apele Romane Banat, Nodul hidrotehnic Mures- Apele Romane Mures, Frumoasa Apele Romane Olt, Maracineni, Lacul Morii, Budeasa, Buftea - Apele Romane Arges-Vedea, Cazanesti, Cucuteni si Solesti - Apele Romane Prut-Barlad si Lacul Rosu din judetul Harghita", noteaza sursa citata.
Conform ANAR, pana in acest prezent, pentru cele 13 baraje au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, urmand sa fie semnat contractul de finantare.
"Pentru trei baraje, si anume: Budeasa, Lesu si Buftea, in cel mai scurt timp posibil urmeaza demararea procedurilor de achizitie a serviciilor de executie a lucrarilor de reabilitare si modernizare", precizeaza institutia.
Administratia Nationala "Apele Romane" are in administrare: 83 baraje si acumulari din categoriile de importanta A si B (exceptionala si deosebita si 339 baraje si acumulari din categoriile de importanta C si D (normala si redusa).
Potrivit sursei citate, dupa 1990 au fost puse in functiune 5 acumulari din categoriile A si B de importanta (patru din ele incepute inainte de 1990 si una realizata integral dupa 1990) si 38 de acumulari permanente si nepermanente din categoriile de importanta C si D (realizate integral dupa 1990).
"In ultimii ani, 12 baraje mari (A+B) au beneficiat de finantare din diverse surse (de la buget, externe sau din surse proprii) in vederea reabilitarii si modernizarii acestora", sustin reprezentantii ANAR.
 
TotalEnergiesSISECAMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
theda mar
ness project
strabag nivel 1
DRS
ELECTROGRUP
leviatan
noark
CDS
concelex
Ubitech
konsent
Arduro
SSAB
quadratum
viarom
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<