Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BCR finanteaza cu 65 milioane euro pentru constructia parcului eolian Pecineaga
BCR finanteaza cu 65 milioane euro pentru constructia parcului eolian Pecineaga
Info-Santiere Publicat de AG&F 23 Apr 2024 12:52
Eurowind Energy, un jucator cheie pe piata de energie regenerabila din Europa, dezvoltator si operator de proiecte eoliene, solare si hibride, a semnat o facilitate de credit in valoare de 65,33 de milioane de euro pentru constructia parcului eolian de la Pecineaga, cu o capacitate totala de 48 MW. Banca Comerciala Romana SA (BCR) si Erste Group Bank AG (Erste Group) au finantat in proportie egala creditul de investitii, fiecare contribuind cu 32,66 milioane de euro. Creditul are maturitate la final de 2040 si acopera 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului de la Pecineaga.
In plus, cele doua banci asigura un pachet mai amplu in valoare de 18 milioane de euro, ce include finantarea TVA aferenta investitiilor si alte produse dedicate sustinerii proiectului Pecineaga.
Banca Comerciala Romana SA si Erste Group AG au actionat in calitate de Aranjori Principali Mandatati si Banci Finantatoare, BCR avand si rol de agent de Garantii si Banca de Cont.
"BCR are un rol activ in promovarea tranzitiei catre o economie verde, iar finantarea pentru Eurowind Energy confirma expertiza noastra si cooperarea pentru dezvoltarea unui sector energetic sustenabil. Oferim un portofoliu amplu, care sustine importanta strategica a Romaniei in asigurarea securitatii energetice a regiunii, ce include instrumente financiare, dar si solutii adaptate proiectelor de energie regenerabila si eficienta energetica. De altfel, ne folosim de fiecare oportunitate ca sa aducem in atentie avantajele surselor de energie verde, dar si faptul ca Romania beneficiaza de diversitate climatica si energetica”, a declarat Mihaela Iorga, Corporate Executive Manager BCR.
Parcul eolian de 48 MW de la Pecineaga, dezvoltat de Eurowind Energy, este programat sa devina functional in primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de productie de aproximativ 176.000 MWh pe an si va putea alimenta pana la 48.000 de gospodarii cu energie verde. Parcul eolian presupune o investitie de aproximativ 93 de milioane de euro.
"Apreciem profesionalismul si nivelul ridicat de implicare de care au dat dovada Banca Comerciala Romana si Erste Group si speram ca acesta este doar inceputul unei colaborari pe termen lung. Parcul eolian de la Pecineaga este primul nostru proiect din noul val al energiei regenerabile din Romania. Eurowind Energy considera Romania o piata de crestere atractiva, iar pentru a ne putea indeplini potentialul de dezvoltare avem nevoie de parteneri precum BCR si Erste Group, care pot evalua atat relevanta proiectelor, cat si valoarea lor comerciala, finantand tranzitia verde a Romaniei", a declarat Adrian Dobre, Country Manager Eurowind Energy Romania.
"Erste Group se bucura sa fie partenerul Eurowind in acest proiect important de tranzitie energetica. Erste Group, care are o istorie de peste 200 de ani, sustine investitiile in dezvoltarea durabila a Europei Centrale si de Est si promoveaza sanatatea financiara a regiunii. Parcul eolian Pecineaga va furniza energie curata, regenerabila si fiabila gospodariilor si companiilor din Romania. Vreau sa multumesc persoanelor care au contribuit la realizarea acestui proiect, in special, echipei Erste Group – BCR care a structurat tranzactia, si intregii echipe Eurowind pentru cooperarea constructiva. Parcul eolian de la Pecineaga reprezinta o contributie remarcabila la tranzitia energetica verde din Romania si este un pas semnificativ pentru intreaga regiune. Alaturi de clientii nostri, vom continua sa sprijinim tranzitia catre energie sustenabila", a spus Wolfgang Hargassner, Head of Corporate Finance, Erste Group.
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
quadratum
CDS
CONCEPT STRUCTURE
konsent
theda mar
viarom
siniat
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
noark
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander