Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - BOG’ART, Concelex si CDS au inceput constructia maternitatii Sf. Ioan din Capitala
BOG’ART, Concelex si CDS au inceput constructia maternitatii Sf. Ioan din Capitala
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 31 Mai 2024 10:09
Asocierea formata din companiile Bog'Art (lider), Palex Constructii Instalatii, Concrete & Design Solutions (CDS), Concelex, Romger General Trade & Consulting, Vici Evolution si Concelex Engineering a inceput constructia noii maternitati ce va fi ridicata in incinta Spitalului Sfantul Ioan din Bucuresti. "Dupa ce in ultimele trei luni au fost intocmite proiectele tehnice, constructorii au inceput deja prima etapa de executie a proiectului Maternitatii Sf. Ioan, singura astfel de unitate spitaliceasca de stat ridicata de la zero in ultimii 35 de ani in Bucuresti", au transmis reprezentantii Primariei Sectorului 4.
Primele lucrari vizeaza relocarea si inlocuirea retelelor de utilitati, mai exact a conductelor de mari dimensiuni de pe reteaua primara de distributie a apei si a caldurii, ce alimenteaza atat Spitalul Sf. Ioan, cat si o parte importanta a Bucurestiului. Ulterior, muncitorii vor putea sa toarne fundatia cladirii.
"Suntem bucurosi ca a inceput deja prima etapa de executie pentru construirea Maternitatii Sfantul Ioan din Bucuresti, un demers de anvergura pentru infrastructura medicala din Capitala a carui proiectare si proiect tehnic au fost realizate de Concrete & Design Solutions. (…) Datorita expertizei echipei noastre de specialisti, reusim, in acest fel, sa contribuim la dezvoltarea unei infrastructuri medicale moderne, pregatita sa ofere servicii de cea mai inalta calitate pentru mamele si copiii din Bucuresti", au precizat reprezentantii CDS, proiectantii maternitatii.
 
 
Pentru edificarea acestei noi facilitati medicale, Sectorul 4 va folosi fonduri europene in suma de 50 de milioane de euro. Unitatea va functiona in doua corpuri de cladire, cu regimul de inaltime de S+P+3E, respectiv S+P+4E, va avea o suprafata construita desfasurata de aproximativ 13.000 mp si va indeplini toate cerintele de siguranta, securitate si functionalitate specifice infrastructurii de sanatate. Spitalul va avea 166 de paturi, trei sectii de obstetrica-ginecologie, una de neonatologie, ATI, banca de lapte mamar, un bloc operator cu 4 sali de operatie, bloc de nasteri cu 4 sali de travaliu, unitate de primiri urgente, ambulatoriu, spitalizare de zi cu 10 paturi, sterilizare centrala, imagistica si radiodiagnostic, laboratoare de analize, de medicina nucleara si de anatomie patologica, farmacie, spatii tehnico-administrative, de depozitare si de hranire.
Pentru siguranta pacientilor, peretii de compartimentare precum si tavanele din saloanele sectiei de terapie intensiva vor fi realizate din panouri metalice antibacteriene (ce vor contine compusi din ioni de argint, eficienti impotriva diverselor tipuri de bacterii), vopsite antibacterian pe ambele fete, ceea ce va creste gradul de igiena interioara, insa va asigura si o flexibilitate ridicata a sistemului de compartimentare, ce va putea fi modificat si completat in functie de nevoi punctuale.
 
 
De asemenea, noua maternitate va fi construita la standard NZEB. Pentru aceasta, se vor realiza fatade cu o grosime corespunzatoare, se vor utiliza surse regenerabile de energie, panouri solare, pompe de caldura, receptoare de caldura si instalatii cu un consum cat mai redus. In plus, spitalul va dispune si de un adapost de protectie civila.
Din echipa de proiect mai fac parte, in calitate de subcontractanti si terti, societatile Schindler Romania, CES Consulting Services, Global GIS Consulting AG, MC General Construct Alfa, Con Gaz Prest, DP Proiect Instal, Integra Medical Business, Epser Ltd, Eckon Cei, Dacorum Grup, DZ Medicale, B. Braun Medical, Elmed Medical, Igna Instal, Rafi Medical, Karl Storz Endoscopia Romania, Centrul Judetean de Aparatura Medicala Olt, Medfarm Trading, Soul Medical, Global Medical Solutions, Tehnoplus Medical, Tehnoplus Medical Service, Tetra Med Inspire, X-Lab Solutions, Draeger Romania, Invest Servicii Comerciale, General Electric Medical Systems Romania, Arcmed Net, Diamedix Impex, Dutchmed, BPM Tehnologica, Hellimed, Skyer Medical Imaging si Three Pharm.
 
 
Proiectant general la faza studiilor a fost asocierea formata din companiile Concrete & Design Solutions, Yardman, Baustark si Euro Building Ideea, iar studiile geotehnice au foste elaborate de Carmen Geoproiect.
Contractul prevede o durata de cel mult 27 de luni pentru lucrarile de executie. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGTotalEnergiesSISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
konsent
noark
ness project
EDIT-Structural
DRS
VEGO
strabag nivel 1
BogArt
SIGM
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
Acvatot 2019
SSAB
ELECTROGRUP
rigips
Ubitech
AED
viarom
quadratum
CDS
MAKITA
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<