Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Info-Santiere - BOG’ART, Erbasu, Con-A, Concelex si Conest, desemnate sa construiasca SRU Iasi
BOG’ART, Erbasu, Con-A, Concelex si Conest, desemnate sa construiasca SRU Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 14 Ian 2025 12:50
Asocierea formata din companiile Bog'Art (lider) - Constructii Erbasu - Con-A Operations - Concelex - Conest SA, cu subcontractantii Algamed Service, Draeger Romania, Drager Austria GmbH, Nisal, DAS, Revicom Oil, Invest Servicii Comerciale, Epser Ltd, Innova Integration, Coneco Romania, Con-a MEP si Schindler Romania a fost desemnata castigatoare a contractului de constructie a Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi. Valoarea de atribuire este de 1,75 miliarde lei (fara TVA), iar constructorii vor avea la dispozitie 44 de luni pentru finalizarea lucrarilor, de la emiterea ordinului pentru inceperea acestora.
Semnarea contractului este amanata, insa, de o contestatie depusa de grupul CCN din Turcia, liderul asocierii CCN Altyapi Yatirimlari ve Insaat AS (lider) - Rotary Constructii Mentenanta - CCN Yatirim Holding AS - Bedamiro Holding Parcari Construct. Contestatarii spun ca ar fi castigat contractul daca nu ar fi fost descalificat de la procedura, deoarece au avut cea mai buna oferta financiara, iar pe parte tehnica a obtinut acelasi punctaj cu asocierea desemnata castigatoare (26 de puncte din 30).
 
 
"Oferta Asocierii CCN a fost respinsa, comisia de evaluare considerand oferta ca fiind neobisnuit de scazuta, iar raspunsurile Asocierii CCN la solicitarea de clarificare fiind declarate neconcludente", noteaza constructorii in contestatie. Printr-un document de 41 de pagini, contestatarii demonstreaza, prin raportare la valoarea minora a elementelor financiare vizate de catre comisia de evaluare, ca valoarea ofertata reprezinta o valoare infima fata de pretul total al ofertei. Grupul CCN precizeaza ca solicitarile Comisiei de evaluare privind pretul au vizat, in principal, 15 articole dintre cele 25.820 ale contractului, respectiv: doua masini de spalat, filtre de aer (consumabile), tubulatura, sistemul de tavan si imbracaminte a podelei, otel-beton ("pentru care comisia a considerat pretul corect"), doua echipamente medicale ("care nu fac parte din categoria medicale grele"), trei corpuri de iluminat si balustrada.
"Astfel, respingerea ofertei Asocierii CCN nu este corelata cu o vatamare concreta a interesului autoritatii contractante (existenta unui risc de real de nerespectare a cerintelor de calitate), fiind astfel afectate drepturile ofertantului, principiul proportionalitatii si al tratamentului egal", concluzioneaza contestatarii.
Asocierea CCN solicita anularea raportului procedurii de atribuire, "adoptarea masurilor necesare restabilirii legalitatii procedurii de atribuire si continuarea procedurii".
In acest moment, licitatia este blocata pana la emiterea unei decizii din partea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).
 
 
Sapaturile de la SRU Iasi sunt aproape de finalizare
Lucrarile din prima etapa a construirii SRU Iasi, care constau in organizarea de santier si saparea gropii unde va fi turnata fundatia se apropie de sfarsit. Echipa de constructori ai etapei pregatitoare a santierului este condusa de Ness Proiect Europe si are ca subcontractori Academia Romana si companiile General Tehnic, Herson Group si Monitor Security. Lucrarile pregatitoare constructie SRU Iasi includ organizarea de santier, excavarile, devierile de utilitati, sapatura generala, imprejmuirea etc. Valoarea contractului este de 26,3 milioane de lei (fara TVA).
Proiectarea SRU Iasi a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
Supervizarea lucrarilor de constructii este asigurata de asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tümas Türk Mühendislik Müsavirlik ve Müteahhitlik AS, valoarea contractului fiind de aproape 37 milioane de lei.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de peste 200.000 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Amprenta la sol va fi de aproape 3 hectare din cele 12 alocate acestui proiect, vor fi aproape 1.500 locuri de parcare, iar mare parte din energie va fi furnizata de 9.600 de panouri fotovoltaice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesALLBIMhiltiRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
AED
leviatan
Arduro
quadratum
rigips
SIGM
DRS
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
noark
MAKITA
BogArt
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
concelex
GEWISS
MCA
Ubitech
VEGO
konsent
strabag nivel 1
CDS
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<