Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CONCELEX avanseaza cu lucrarile la noul terminal al Aeroportului Maramures
CONCELEX avanseaza cu lucrarile la noul terminal al Aeroportului Maramures
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 24 Apr 2024 16:25
Lucrarile de constructii la noul terminal al Aeroportului International Maramures inainteaza cu rapiditate, peste 100 de muncitori fiind mobilizati zilnic pe santier. La 6 luni de la startul lucrarilor, cladirea este ridicata integral, acoperisul finalizat si se lucreaza la compartimentari si instalatii. Antreprenor general este asocierea Concelex - Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions (CDS), care a finalizat cu succes si Terminalul Schengen al Aeroportului International Timisoara.
"Pe 10 octombrie 2023 se punea in fundatia noului terminal de pasageri de la Aeroportul International Maramures un cilindru simbolic numit «Capsula Timpului». La 6 luni de la acel moment lucrarile evolueaza intr-un ritm alert. Constructia este ridicata in intregime, acoperisul finalizat, iar lucrarile pe interior sunt deja intr-un grad avansat de executie. O constructie de peste 12.200 mp ce va fi finalizata in luna iunie a acestui an. Valoarea investitiei peste 136 milioane de lei, cu TVA", a transmis Gabriel Bogdan Stetco, administrator public al judetului Maramures.
 
 
Proiectul tehnic realizat de CDS si implementat de Concelex si Concelex Engineering a stat la baza acestei noi investitii, prin care se realizeaza extinderea aerogarii existente si conformarea din punct de vedere tehnic a constructiei pentru certificare ca aeroport international.
"Finalizarea acestui proiect va revitaliza turismul national si international din zona municipiului Baia Mare si a judetului Maramures. Suntem mandri sa facem parte din aceasta initiativa, care va contribui la modernizarea infrastructurii si la dezvoltarea turismului in Maramures, mai ales ca acest nou terminal include toate functiunile necesare fluxului de plecari si sosiri Schengen si Non-Schengen, precum si un nivel sporit de confort pentru pasageri prin furnizarea unui avion-bridge in zona de imbarcare", au tramsmis reprezentantii CDS.
 
 
Noul terminal de pasageri va avea o capacitate de tranzit de 450 pasageri/ora si o suprafata totala desfasurata de 12.209 mp. Printre dotari se afla si un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cala pe fluxul de plecari care contine 10 ghisee check-in si benzi transportoare, doua carusele plate cu placi suprapuse pentru zona Sosiri, patru porti de control acces manual, doua chioscuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, doua ghisee check-in pentru self drop-off.
"Esenta unui proiect design & build consta in provocarile inerente - de la fluiditatea modificarilor de design, la integrarea de multiple discipline de inginerie, toate respectand termene si bugete stanse. La Aeroportul International Maramures, nu construim numai un terminal, ci cream o poarta care sa reflecte mostenirea bogata a regiunii si aspiratiile viitoare. Aceasta tesatura complexa de creativitate si precizie necesita o intelegere profunda a dinamicii proiectului si o abordare proactiva in rezolvarea problemelor", a precizat Bogdan Marginean, directorul Diviziei Proiecte Speciale si Infrastructura din cadrul companiei Concelex.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
quadratum
EDIT-Structural
noark
rigips
MAKITA
konsent
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project
siniat
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander