Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructii Erbasu, UTI si SSAB liciteaza lucrari de modernizare de 24 milioane euro
Constructii Erbasu, UTI si SSAB liciteaza lucrari de modernizare de 24 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Ian 2024 06:25
Compania Constructii Erbasu si alte doua asocieri avand ca lideri societatile UTI Construction and Facility Management si SSAB AG au depus oferte pentru adjudecarea lucrarilor de modernizare a terminalelor Aeroportului Henri Coanda, din Otopeni. Valoarea totala estimata a proiectului este 117,6 milioane de lei (circa 24 milioane de euro), si urmeaza sa se deruleze pe o perioada de 101 luni, din care 9 luni proiectare, 30 pentru executie si doua pentru receptie, perioada de garantie fiind de 5 ani de la data receptiei lucrarilor.
 
Cele trei oferte au fost depuse de:
  1. Constructii Erbasu, avand ca subcontractanti companiile Selfconsulting, Professional Tech Construct Design, Sion Solution, Amteh International si Systegra Engineering;
  2. Asocierea UTI Construction and Facility Management (lider) - Somet - Re-Act Now Architecture, avand ca subcontractant compania Electroproiect;
  3. Asocierea SSAB-AG (lider) - Bemel AG, cu subcontractantii SSAB International Electric, Zoork, Quattro Engineering Solutions si Vest Instal.
Cele trei oferte se afla in etapa de evaluare financiara si tehnica, programata a se incheia la data de 17 aprilie 2024, dupa care urmeaza selectia si atribuirea contractului.
 
 
Lucrarile vizeaza amenajarile interioare si sistemele de climatizare
Spatiile care trebuie reamenajate se afla la parter si la etajele 1 si 2 in zona terminalelor sosiri si plecari, suprafata de interventie desfasurata fiind de circa 15.265 mp, conform studiului de fezabilitate, dupa cum urmeaza: Terminal Plecari - parter (4.100 mp), Terminal Plecari - etaj (1.660 mp), Finger - parter, etaj 1 si etaj 2 (4.400 mp, inclusiv zona sosiri autobuze), Corp AB - etaj 1 (1.500 mp), Terminal Sosiri - parter (990 mp) si Terminal Sosiri - etaj 1 (3.615 mp).
De asemenea, se urmareste modernizarea sistemului centralizat de ventilatie-climatizare din Terminalele Plecari Internationale, Finger si Sosiri, avand ca obiectiv confortul termic al pasagerilor. Proiectul prevede inlocuirea integrala a echipamentelor de ventilare si climatizare, unitatilor de tratare a aerului, ventilatoarelor, ventiloconvectoarelor, conductelor de distributie agent termic, agregatelor de racire care deservesc zona terminalului Sosiri si a tubulaturii de ventilare.
Potrivit CNAB, capacitatea de racire va creste prin suplimentarea sistemului HVAC (Heating-Ventilation-Air Conditioning). Investitia vizeaza inlocuirea serverului (hardware si software) de gestionare a echipamentelor si realizarea unui sistem modern de comanda, control automat si achizitii de date (SCADA).
 
 
Un alt obiectiv al proiectului prevede instalarea unui nou sistem de detectie-semnalizare incendiu aferent cladirilor Terminal Plecari, Finger, Terminal Sosiri, Corp Logistic, Corp AB 4. Pentru asigurarea criteriilor de securitate la incendiu, se va proiecta si se va executa un nou sistem de detectare, semnalizare si avertizare la incendiu.
Nu in ultimul rand, vor fi modernizate instalatiile electrice aferente cladirilor Terminal Plecari, Finger si Terminal Sosiri. Proiectul prevede modernizarea iluminatului terminalelor si corpurilor de cladire (zone publice, zone securitate etc.), urmand a fi instalate corpuri de iluminat cu sursa LED, ceea ce va conduce inclusiv la reducerea consumului de energie electrica. De asemenea, se vor monta instalatii de forta si prize cu grad de protectie sporita. Pentru toate zonele publice se va realiza iluminat de securitate impotriva panicii.
Studiul de fezabilitate necesar realizarii lucrarilor de modernizare a fost elaborat de compania Re-Act Now Architecture.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
MAKITA
siniat
rigips
BogArt
strabag nivel 1
CDS
viarom
konsent
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Arduro
theda mar
noark
EDIT-Structural
SSAB
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander