Agenda Constructiilor
Sambata, 05 Octombrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ELCEN: Bucharest Green Energy City se pregateste sa obtina certificat de urbanism
ELCEN: Bucharest Green Energy City se pregateste sa obtina certificat de urbanism
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 10 Mai 2024 13:50
Proiectul Bucharest Green Energy City, propus pentru dezvoltare de Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) pe un teren de 18.000 mp al centralei Grozavesti, prevede dezvoltarea unui "Cartier al energiei", unde sa functioneze toate sediile institutiilor si companiilor de stat din sectorul energiei. In acest moment, proiectul se afla in faza de elaborare a documentatiilor, iar primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, recomanda promotorilor proiectului sa depuna cat mai rapid documentatia pentru obtinerea certificatului de urbanism, pentru ca investitia sa poata fi realizata "in patru ani sau chiar mai devreme".
"Pe terenul de la CET Grozavesti, unde este vechea gospodarie de pacura, vrem sa prezentam un concept: Orasul Energiei, in care vom avea sediile Ministerului Energiei, al Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei, dar si al tuturor companiilor mari din energie, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz. (…) Aceasta a fi inima energetica a Bucurestiului", a declarat Claudiu Cretu, directorul general al ELCEN.
 
 
Proiectul a fost prezentat in cadrul unui eveniment la care au participat, printre altii, ministrul Energiei - Sebastian Burduja, directorul general al ELCEN - Claudiu Cretu, arh. Razvan Abagiu - autorul conceptului cladirilor care vor alcatui proiectul, dar si primarul Ciprian Ciucu.
"Cartierul Energiei va aduce o transformare pozitiva majora pentru zona Grozavesti, o zona industriala si neglijata, transformand-o intr-un centru modern de activitate si inovare. Aceasta revitalizare va atrage investitii si va imbunatati calitatea vietii rezidentilor. Proiectul va genera noi locuri de munca in constructii, tehnologii verzi si administrare, contribuind la cresterea economica locala si oferind oportunitati de angajare pentru tineri. (…) In locul fiarelor ruginite si a fostelor depozite de pacura, aici vor fi cladiri moderne pentru sedii administrative ale institutiilor si companiilor din energie, un hub pentru antreprenori, la cativa pasi de Campusul Politehnicii si o zona de relaxare in proximitatea Gradinii Botanice.
 
 
Totul conectat la statia de metrou Grozavesti. O echipa romano-britanica de arhitecti si urbanisti de top a lucrat la acest proiect in ultimele luni. Sunt convins ca pana in patru ani de zile putem finaliza investitia", a declarat Sebastian Burduja.
Arh. Razvan Abagiu, autorul conceptului cladirilor care ar urma sa formeze Cartierul Energiei, a precizat ca acesta va fi ridicat pe un teren de circa 18.000 mp, in care vor lucra pana la 3.500 de angajati. "Este un sit foarte sensibil, dar am tinut cont de toate procedurile legate de procentajul de spatiu verde, de locurile de parcare, si am tinut cont, la stabilirea regimului de inaltime, de relatia cu Gradina Botanica - am ales o solutie care cred ca este buna pentru oras, un regim de inaltime cuprins intre P+4E si P+7E", a precizat arhitectul.
Complexul de cladiri va gazdui atat spatii de birouri si sali de conferinte cat si o zona de cafenele si restaurante la nivelurile de parter ale cladirilor, directorul ELCEN spunand ca doreste sa atraga forta de munca tanara, avand in vedere proximitatea cu Universitatea Politehnica Bucuresti.
Conceptul arhitectural al intregii zone a fost elaborat de Urbia Architects.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
konsent
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
noark
ness project
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
CDS
strabag nivel 1
theda mar
Arduro
ELECTROGRUP
SIGM
MAKITA
SSAB
DRS
leviatan
quadratum
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander