Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - FIRME mari de constructii si proiectare vor sa edifice noua arena Dinamo Bucuresti
FIRME mari de constructii si proiectare vor sa edifice noua arena Dinamo Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 03 Oct 2024 13:33
Compania Nationala de Investitii (CNI) a primit sase oferte la licitatia pentru atribuirea contractului de constructie a noului stadion Dinamo Bucuresti, ce va fi ridicat in locul fostei arene din Soseaua Stefan cel Mare nr. 7-9. Valoarea estimata a lucrarilor este de 587,7 milioane de lei (circa 119 milioane de euro), fara TVA, iar durata de constructie ajunge la 32 de luni, din care 7 luni pentru proiectare si 25 pentru executie - inclusiv doua luni pentru desfiintarea constructiilor existente pe amplasament. Perioada de garantie este de 60 de luni.
Noul complex multifunctional Dinamo va avea 25.059 de locuri, va fi construit pe un teren cu suprafata de 66.571 mp si va include un stadion (P+4E), un corp perimetral (P+1E), un turn pentru heliport si un portic pentru acces (la intrarea din Stefan cel Mare) ce va avea aceeasi forma semirotunda pentru a pastra memoria vechii arene, istorice.
In plus, complexul va mai dispune de spatii complementare pentru sport (sali de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastica, de fitness si de scrima), vestiare si spatii conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presa, transmisii TV, depozitari si alte spatii tehnice aferente intretinerii cladirii, dotari sanitare si facilitati pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, precum si peste 300 de locuri pentru parcare si un hotel cu 40 de camere.
Stadionul va fi dimensionat in conformitate cu cerintele aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, indeplinind inclusiv exigentele superioare acestui standard.
 
 
Tabloul complet al ofertantilor
1. Asocierea Bog'Art (lider) - Dico si Tiganas birou de proiectare - ACI Cluj - UTI Construction and Facility Management, cu subcontractantii Terratest Geotehnic SA, Sports Fields, Dianliv Instal, KONE Ascensorul si General Instal Comp;
2. Asocierea Con-A Operations (lider) - Condesign - Con-A Mep - Con-A Productions, avand ca tert grupul Con-A si ca subcontractanti companiile Ludema Grup, Sports Fields, KONE Ascensorul, Helinick, Ham Tehnic, Ham Consulting, Plan 31 Ro si Con-A IT Solutions;
3. Asocierea Mis Grup (lider) - Silvania Sortilemn - AD Astra IPP - Aqua Serv - Kesz Constructii Romania - Kesz Epito Zrt - Constructii Conico - SDC Proiect, cu Arhimar Serv tert si subcontractant si subcontractantii ABC Development Aviation, Terratest Geotehnic SA, BS Recycling, Idea Install, SDC Consulting Engineers, Vafrom Service, Columna Consult, Ascensor Advertising, Climavent Construct, Team Ato Protection si Eco Garden Construct;
4. Asocierea Strabag (lider) - Unith2B, avand ca terti si subcontractanti companiile Concept Structure si Strabag Sp. Zoo si ca subcontractanti companiile IFMA, Caloria, Eckon Cei, Brenneka Install, ABC Development Aviation, Sports Fields, Invest Servicii Comerciale si Zoork;
5. Asocierea Yildizlar Insaat ve Ticaret AS (lider) - Desa Engineering Construction, avand ca terti si subcontractanti companiile Allied Engineers Grup si Arcadia AEN Architecture & PM si ca subcontractanti companiile Eckon Cei, ABC Development Aviation, Reinvent Energy, Sports Fields si IFMA;
6. Asocierea Constructii Erbasu (lider) - Concelex Engineering - Terra Gaz Construct - Concelex, cu Profesional Construct Proiectare tert si subcontractant si avand ca subcontractanti companiile Graphic Studio, Professional Tech Construct Design, Schindler Romania, Coneco Romania, Hidro Salt B 92, ABC Development Aviation, Eco Drill si Popp & Asociatii.
 
 
Ofertele sunt in evaluare pana pe 9 decembrie
Cele sase oferte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, ce are termenul-limita stabilit la data de 9 decembrie 2024, ora 18:00.
Va fi selectata oferta cu cel mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% din punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: organizarea si metodologia (36%) si experienta profesionala a managerului de contract, arhitectului, inginerului proiectant de structuri si de instalatii HVAC (24%).
Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost elaborat de asocierea Profesional Construct Proiectare - Lucian Simion Arhitectura, iar studiul geotehnic, de Geosond. Studiul de energie alternativa si raportul NZEB au fost intocmite de Energo-Instal Consulting.
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
theda mar
CDS
ELECTROGRUP
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
EDIT-Structural
viarom
noark
SIGM
BogArt
MAKITA
rigips
ness project
Arduro
strabag nivel 1
konsent
quadratum
DRS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<