Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Helios & Wind Energy primeste aviz de mediu pentru constructia unui parc eolian
Helios & Wind Energy primeste aviz de mediu pentru constructia unui parc eolian
Info-Santiere Publicat de AG&F 13 Mai 2024 15:08
La mai putin de o luna de la emiterea acordului de mediu pentru proiectul “Parc eolian Hoceni – Dimitrie Cantemir”, care include 31 de turbine de 6,6 MW fiecare, un alt proiect-gigant de productie a energiei electrice din surse regenerabile a primit, azi, Acord de mediu, de la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui. Este vorba despre alte 31 de turbine ale Helios & Wind Energy, cu o capacitate totala de 186 MW/ ora, care vor fi amplasate pe 24 de hectare, in cinci localitati din nordul judetului. 
Planurile prevad construirea unui parc eolian compus din 31 de generatoare electrice eoliene avand o putere de 6 MW fiecare, respectiv, o putere totala de 186 MW/ ora. Proiectul prevede linii electrice subterane interne de medie tensiune, cu o lungime totala de 48.860 m, cai noi de acces, cu o lungime totala 6.323 m si platforme tehnologice, cu o suprafata totala de 68.591 mp. Fundatiile  turbinelor vor ocupa o suprafata totala de 14.012 mp, iar statiile de transformare si de stocare vor ocupa aproximativ noua hectare.
 
 
Constructiile sunt impresionante, ca si cele din proiectul anterior, avand inaltimea turnului de 125 de metri, diametrul rotorului de 162 de metri si inaltimea maxima a constructiei, de 206 metri. 
Potrivit directorului executiv al APM Vaslui, Mihaela Budianu, care a semnat Acordul de mediu pentru noul parc eolian, suprafata ocupata permanent de acest proiect este de 240.107 mp (24.01 ha) si este defalcata pe raza comunelor Osesti, Rebricea, Stefan cel Mare, Vulturesti si a orasului Negresti, din judetul Vaslui. Accesul spre noul parc eolian, se va face dinspre drumul judetean DJ 207, din localitatea Osesti.
Emiterea Acordului de mediu pentru acest proiect reprezinta o etapa premergatoare stabilirii conditiilor si masurilor pentru protectia mediului, care trebuie respectate pentru realizarea acestui parc eolian, inaintea obtinerii Autorizatiei de mediu.
 
 
"Alaturi de parcul eolian care a primit Acord de mediu in luna aprilie, noul parc aproape ca dubleaza capacitatea de productie a energiei electrice produsa de vant, doar in judetul Vaslui, putand asigura alimentarea cu energie electrica a sute de mii de locuinte. Conform documentului se recomanda evitarea lucrarilor care genereaza zgomot ridicat in perioada 15 aprilie – 15 iulie, cand este sezonul de cuibarire pentru majoritatea speciilor de pasari. Desi impactul prognozat este unul nesemnificativ, pentru reducerea la minim a deranjului asupra speciilor de pasari specialistii nostri recomanda evitarea lucrarilor de amenajarea a drumurilor, fundatiilor si platformelor turbinelor precum si saparea santurilor pentru conductorii electrici in aceasta perioada”, a explicat Laurentiu Alexandru Pastinaru, Presedintele Agentiei  Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM). 
In prezent, se afla in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, in judetul Vaslui, alte 14 proiecte eoliene menite sa valorifice potentialul eolian al Podisului Moldovei cu consecinte benefice asupra factorilor de mediu, prin inlocuirea energiei electrice produse in instalatiile termoenergetice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
theda mar
EDIT-Structural
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
siniat
Acvatot 2019
leviatan
concelex
viarom
MAKITA
Ubitech
CDS
konsent
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander