Licitatie de 136 milioane euro pentru retehnologizarea unitatii Raul-Mare Retezat |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Feb 2024 16:59 |
Compania Hidroelectrica a relansat licitatia pentru atribuirea lucrarilor de retehnologizare a Centralei Hidroelectrice (CHE) Raul Mare - Retezat. Valoarea estimata a contractului este de 136,5 milioane de euro, iar durata de implementare a acestuia a fost stabilita la 72 de luni. Compania de stat a mai organizat licitatie pentru atribuirea acestor lucrari in 2021, dar procedura a fost anulata deoarece singura oferta depusa a fost declarata neconforma.
Conform anuntului publicat pe platforma de licitatii publice, proiectul de retehnologizare urmareste eliminarea restrictiilor de functionare a generatorului (100/110 MW) si cresterea puterii acestuia de la 167,5 MW (in prezent) la minim 181 MW (in urma retehnologizarii); optimizarea costurilor pe MWh produs in centrala; cresterea veniturilor din servicii de sistem; cresterea performantelor si rentabilitatii investitiei peste nivelul initial; punerea in siguranta a tuturor uvrajelor amenajarii; adaptarea la legislatia actuala in vigoare; reducerea impactului asupra mediului; reducerea cheltuielilor cu materialele si a activitatii de intretinere, mentenanta preventiva si corectiva; obtinerea unui ciclu de viata cel putin egal cu durata normala de functionare conform HGR 2139/2004 pentru instalatii si echipamente; prevederea de materiale si tehnologii nepoluante.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la data de 8 aprilie 2024, ora 11:00.
Pentru a participa la licitatie, companiile sau asocierile interesate trebuie sa dovedeasca o medie a cifrei de afaceri globala in ultimele 3 exercitii financiare disponibile (2021, 2022, 2023) de cel putin 80 de milioane de euro si ca in ultimii 15 ani a executat lucrari similare a caror valoare insumata din unul sau mai multe contracte este de minimum 15 milioane de euro (fara TVA).
Oferta castigatoare va fi selectata pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctajul total, iar cea tehnica, de 60%, astfel: randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (26%), puterea maxima garantata la cupla turbinei (15%), randamentul general al generatorului (1%) si banda de putere garantata a turbinei (18%).
|