Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Investitie de 40 milioane de euro in fabrica de reciclare a bateriilor litiu-ion
Investitie de 40 milioane de euro in fabrica de reciclare a bateriilor litiu-ion
Info-Santiere Publicat de AG&F 05 Feb 2024 11:52
Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) va face parte, alaturi de Ecowes - companie autohtona de colectare si reciclare a bateriilor, dintr-un parteneriat anuntat de Redivium Australia, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea implementarii in Romania a unei facilitati de reciclare a bateriilor litiu-ion cu o capacitate initiala de 10 tone pe zi.
Potrivit unui comunicat de presa al SNRB, transmis vineri Agerpres, va fi vorba despre o investitie de peste 40 milioane de euro intr-o facilitate de reciclare a bateriilor litiu-ion, in care se va utiliza tehnologia de reciclare cu licenta Redivium, prezenta deja in tari precum Germania.
"Discutiile preliminare privind incheierea acestui parteneriat au inceput in 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au o experienta vasta in domeniul bateriilor si acumulatorilor mai ales in ceea ce priveste programele si procesele de tratare si reciclare a bateriilor aflate la sfarsitul duratei de viata. Ecowes opereaza in prezent o linie de sortare a bateriilor si doua instalatii de tratare a bateriilor alcaline si a celor cu Li provenite atat de la populatie cat si cele rezultate din demontarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (...) Acest acord cu Redivium pentru implementarea unei facilitati de reciclare a bateriilor cu Li ofera partenerilor acces direct la o solutie durabila de reciclare a bateriilor la scara industriala, facand Ecowes si Asociatia SNRB parteneri strategici in regiunile licentiate Redivium", se arata in comunicat.
Potrivit sursei citate, acest parteneriat pentru realizarea unei facilitati de reciclare intre Redivium si parteneri se adauga facilitatilor Redivium proiectate in Regatul Unit al Marii Britanii, cu G&P Battery Recycling Ltd (GPBR), respectiv in Serbia cu Metalfer Group (Metalfer).
Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor, infiintata in anul 2010, este membru al consiliului director al Asociatiei Europene a Sistemelor Nationale de preluare a responsabilitatii producatorilor in ceea ce priveste bateriile si acumulatorii - Eucobat, si singurul partener roman al Reneos - o retea de top nationala de colectare a bateriilor din Europa. In prezent, asociatia are peste 920 de membri in Romania si opereaza mai mult de 5.000 de puncte de colectare la nivel national.
Redivium Ltd este un pionier in solutii de resurse durabile, dedicat revolutionarii modului in care gestioneaza si recicleaza materialele critice, inclusiv bateriile provenite din vehiculele electrice.
Ecowes a fost infiintata in 2017, langa Bucuresti. Compania a reciclat, initial, paleti din lemn, iar din 2020 si-a diversificat si extins activitatea pentru a recicla deseurile de echipamente electrice si electronice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
noark
BogArt
rigips
SSAB
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
CDS
theda mar
leviatan
konsent
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
viarom
Arduro
ness project
MAKITA
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander