Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Investitie de 70 milioane euro in constructia Centrului National de Protonoterapie
Investitie de 70 milioane euro in constructia Centrului National de Protonoterapie
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Mai 2024 15:35
Ministerul Sanatatii va construi un Centru National de Excelenta in Protonoterapie in cadrul Institutului Oncologic Bucuresti, in urma unei investitii de 70 de milioane de euro finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). La finalul lunii aprilie, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat un Ordin pentru constituirea Grupului tehnic de lucru pentru implementarea proiectului, ce va fi coordonat de secretarul de stat Alexandru Rogobete. Licitatiile pentru proiectare si constructie ar putea fi demarate in luna august 2024.
"Romania are sansa clara sa construiasca primul centru de tratament inovator pentru pacientii cu afectiuni oncologice din regiune. Am semnat Ordinul de ministru prin care infiintam Grupul tehnic de lucru cu misiunea de a elabora documentatiile necesare. 70 de milioane de euro fonduri structurale europene vor fi absorbite in planul nostru integrat de a aborda in mod profesionist afectiunile oncologice. Am incredere ca cel tarziu in august vom demara licitatiile efective si la scurt timp dupa proiectarea si executia", a transmis Alexandru Rafila.
Potrivit lui Alexandru Rogobete, coordonatorul proiectului, noul centru va fi dotat cu echipamente de ultima generatie: PET-RMN, RMN 3T, RMN 1,5 T, PET-CT CT premium, SPECT 16 sliceuri, cyclotron pentru producerea de radioizotopi, infrastructura IT, cyberknife machine, aparat de radioterapie stereotaxica etc.
"Romania va fi primul stat din regiunea Europei Centrale si de Est care construieste un centru de excelenta dedicat protonoterapiei. Prin Ordinul de ministru semnat la Ministerul Sanatatii, incercam sa oferim o raza de speranta in plus pentru pacientii oncologici si apartinatorii lor", a precizar secretarul de stat.
Planul European de Control al Cancerului mentioneaza ca in fiecare stat membru trebuie sa existe un centru comprehensiv de tratament pentru cancer. Acesta este un document strategic care specifica un set de principii si masuri clare pe care, in mod integrat, fiecare stat membru trebuie sa le aplice. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
konsent
EDIT-Structural
noark
BogArt
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips
concelex
siniat
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander