Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - K&K Studio incepe proiectarea pentru reabilitarea Teatrului si Operei din Cluj-Napoca
K&K Studio incepe proiectarea pentru reabilitarea Teatrului si Operei din Cluj-Napoca
Info-Santiere Publicat de AG&F 03 Iun 2024 09:22
Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, a semnat contractul privind serviciile de elaborare a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii (D.A.L.I.) pentru reabilitarea imobilului care gazduieste Teatrul National „Lucian Blaga“ si Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca. Investitia este finantata prin cel de-al treilea Acord-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitarii patrimoniului construit si modernizarii unor cladiri culturale din Romania.
Contractul aferent elaborarii D.A.L.I. pentru reabilitarea Teatrului National „Lucian Blaga“ si a Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca a fost adjudecat de societatea K&K Studio de Proiectare, in urma unei proceduri de licitatie deschisa. Valoarea contractului este de 198.686 de euro (fara TVA), prestatorul avand obligatia sa elaboreze Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventii in termen de maximum 120 de zile de la data emiterii ordinului privind inceperea proiectarii.
Cladirea care gazduieste Teatrul National „Lucian Blaga“ si Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca este amplasata in Piata Stefan cel Mare nr. 2-4, fiind inscrisa pe lista monumentelor istorice cu codul CJ-II-m-A-07355. Corpul principal cu sala de spectacole a fost construit in 1906 de firma vieneza „Fellner & Helmer“, care a ridicat zeci de teatre in intreaga Europa. In 1958, cladirea a fost extinsa cu functiuni conexe si sali de repetitii. Sala mare are o capacitate de 960 de locuri, iar studioul „Euphorion“ poate gazdui aproximativ 100 de spectatori, in functie de amenajarea spatiului scenic.
Unele parti din cladire nu au beneficiat de interventii substantiale in perioada de mai bine de un secol care a trecut de la inaugurare, constatandu-se, printre altele, degradari ale finisajelor interioare (zugraveli, pardoseli, tavane) si exterioare (pe fatadele zonei cu extinderea), uzura instalatiilor sanitare, termice si de ventilare si a instalatiilor electrice, probleme de acustica a salii de spectacole etc.
Obiectivul principal ale investitiei este punerea in valoare a acestui imobil prin realizarea lucrarilor de consolidare, de restaurare sau refacere/inlocuire, dupa caz, a finisajelor interioare si exterioare, a utilajelor, a echipamentelor si a dotarilor existente.
Cel de-al treilea Acord-cadru de imprumut dintre Romania si BDCE, semnat pe 9 iunie 2022 si ratificat prin Legea nr. 337 / 9 decembrie 2022, prevede finantarea proiectarii si executiei lucrarilor pentru opt obiective de investitii in scopul restaurarii complete a sase monumente istorice emblematice pentru Romania (Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti; Teatrul National „Lucian Blaga“ si Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca; Vila „Florica” de la Stefanesti, judetul Arges; Conacul „Varnav Liteanu” de la Liteni, judetul Suceava; Asezamintele „Ion I.C. Bratianu” din Bucuresti; Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989 din Timisoara), la care se adauga reabilitarea cladirii Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova si construirea unei noi sali de concerte destinata Operei Nationale Romane din Iasi. Costul total net al acestor investitii se ridica la 270 milioane de euro, din care 216 milioane de euro (80% din cost) provin din imprumutul de la BDCE si 54 milioane de euro (20% din cost) din contributia de la bugetul de stat. Proiectul este implementat de Ministerul Culturii prin structura sa specializata – Unitatea de Management a Proiectului, perioada de implementare fiind de circa sapte ani.
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
siniat
noark
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
konsent
rigips
leviatan
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander