Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - MEDLIFE va dezvolta in Bucuresti cel mai mare proiect medical privat din Romania
MEDLIFE va dezvolta in Bucuresti cel mai mare proiect medical privat din Romania
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2020 12:35
MedLife Medical Park, noul proiect de dezvoltare propus de reteaua de clinici private pentru piata din Romania, va include 8 cladiri construite in sistem pavilionar si 1.000 de paturi, si va fi dezvoltat in doua etape. Potrivit datelor retelei, acesta va fi cel mai mare proiect medical privat din tara noastra.
Noul complex va fi construit langa Spitalul MedLife Memorial, in zona central-nordica a Capitalei, pe Calea Grivitei.
Pentru dezvoltarea proiectului, MedLife a achizitionat in zona un teren de 9.500 mp si mai multe cladiri cu o arie construita totala de 5.000 mp, si a inchiriat o suprafata adiacenta de teren de 2.500 mp, respectiv cladiri construite de 2.000 mp. 
In prima etapa de dezvoltare vor fi amenajate o noua hyperclinica, un centru de inovatie si cercetare (LifeScience), sali de kinetoterapie si recuperare medicala, doua restaurante, un centru de imagistica si radioterapie, farmacie si un magazin alimentar bio. Pe langa operatiunile medicale, in cursul anului 2021, proiectul va integra un parc generos, cu spatii verzi si zone de recreere pentru adulti si copii. In plus, vor fi amenajate noi spatii de parcare. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial si va fi relocat si extins Centrul de fertilizare in vitro. Pentru dezvoltarea acestei faze, MedLife Medical Park va dispune de o suprafata construita totala de 19.000 mp, cladirile incluse urmand a fi date in exploatare in urmatoarele 18-24 de luni.
In a doua etapa, in termen de 3-5 ani, compania isi propune sa construiasca Institutul Oncologic MedLife, urmand ca intregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajunga la o suprafata construita totala de aproximativ 50.000 mp. Unitatea va fi amenajata, astfel, pe o suprafata totala de aproximativ 30.000 mp si va include oncologie medicala, specialitati conexe zonei de oncologie, chimioterapie si chirurgie oncologica de excelenta. Aceasta etapa se afla in faza de elaborare a studiului de fezabilitate.
Potrivit reprezentantilor MedLife, suprafetele de teren si PUZ-ul zonei permit constructia unor suprafete de aproape trei ori mai mari de cladiri, dar compania doreste ca proiectul sa includa si spatii verzi generoase intre constructii.
"In Romania lipseste, la scara mai larga, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care sa cuprinda imagistica puternica, chirurgie complexa, echipe medicale multidisciplinare si, implicit, servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai intalnite patologii. Proiectul pe care il dezvoltam acum reprezinta un prim pas in acest sens. Practic, la zece minute de Piata Victoriei, romanii vor avea acces la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala si de Est. Este un proiect de anvergura, care marcheaza trecerea MedLife la o noua etapa de dezvoltare", a spus Mihai Marcu, CEO & Presedinte al Sistemului Medical MedLife. 
Potrivit datelor companiei, prima faza a proiectului va fi finantata in special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. In prezent se lucreaza la SF pentru Institutul Oncologic MedLife, urmand ca modul de finantare, prin credite, emitere de actiuni, bonduri sau o combinatie a acestora, sa fie decis in functie de discutiile cu actionarii si institutiile financiare partenere.
Reprezentantii MedLife nu au precizat valoarea investitiei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere