Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MF: Aviz necesar demararii lucrarilor de demolare a stadionului Dan Paltinisanu
MF: Aviz necesar demararii lucrarilor de demolare a stadionului Dan Paltinisanu
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Feb 2024 14:36
Consiliul Judetean (CJ) Timis a obtinut de la Ministerul Finantelor avizul necesar demararii lucrarilor de demolare a stadionului Dan Paltinisanu, din Timisoara, in vederea pregatirii constructiei unei arene noi, a anuntat Alfred Simonis, deputat de Timis. Potrivit Studiului de fezabilitate, noul stadion va avea peste 32.000 de locuri si va costa aproape 140 de milioane de euro.
"Calendarul legislativ pentru o investitie de o asemenea amploare prevede ca, ulterior emiterii avizului Ministerului Finantelor, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei sa anunte deschiderea procedurii de transparenta decizionala a procesului de elaborare a proiectului de act normativ (Hotarare de Guvern) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii. Dupa finalizarea procedurii de consultare publica, proiectul de Hotarare de Guvern intra pe circuitul de avizare si apoi la Secretariatul General al Guvernului pentru introducerea acestuia pe ordinea de zi a sedintei de Guvern", a precizat Alfred Simonis.
Urmatorul pas il reprezinta aprobarea HG si publicarea in Monitorul Oficial, iar abia apoi Agentia Nationala pentru Sport si Consiliul Judetean Timis trebuie sa faca demersurile necesare pentru obtinerea Hotararii de Guvern prin care se aproba demolarea actualei arene.
"Este foarte important de precizat ca, in paralel, Compania Nationala de Investitii, va demara procedura de achizitie pentru proiectarea si executia noului stadion, iar ordinul de incepere a lucrarilor se va da dupa finalizarea demolarii de catre Consiliul Judetean Timis", a transmis oficialul.
Noul stadion va fi multifunctional, cu facilitati sportive, expozitionale si de divertisment, gandit pentru intreaga comunitate. Proiectul va fi implementat de catre Compania Nationala de Investitii, arena urmand a fi predata in patrimoniul judetului Timis.
In iunie 2022, CJ Timis a scos la licitatie documentatia necesara demolarii Stadionului "Dan Paltinisanu", contractul de proiectare a lucrarilor fiind castigat de compania Archistudio,din Petrosani (Hunedoara). Demolarea si dezafectarea arenei se vor putea face abia dupa aprobarea a doua hotarari de Guvern, respectiv a celor ce vizeaza aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici (faza studiu de fezabilitate), precum si aprobarea demolarii vechiului stadion "Dan Paltinisanu" si construirea unuia nou pe acelasi amplasament.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
noark
Ubitech
quadratum
leviatan
konsent
SSAB
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
strabag nivel 1
ness project
SIGM
theda mar
BogArt
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Arduro
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander