Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect Europe construieste penitenciarul de 65 milioane euro din Unguriu
NESS Proiect Europe construieste penitenciarul de 65 milioane euro din Unguriu
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Dec 2023 12:16
Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a semnat, cu reprezentantii companiei Ness Proiect Europe, contractul de executie lucrari pentru noul penitenciar de la Unguriu, jud Buzau. Unitatea va avea 900 de locuri de detentie (din care 100 in regim deschis si 800 in regim semi-deschis) calculate dupa standardul de 4 mp pentru fiecare persoana privata de libertate, peste standardele utilizate la nivel european. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 65 milioane de euro.
Din asocierea castigatoare mai fac parte, ca subcontractanti, companiile ABC Best Painting, Hydro Tools, Medromtehnology, Infp Service & Computers, Premium Lift Distribition, Promotas, Baiculescu Construct, General Me.El Electric, Powerex Electro si Arcada Company.
Cealalta oferta participanta la licitatie a fost depusa de asocierea Melsam Construction (lider) - AS Studio Co - SMS Insaat Muhendislik Madencilik Turzim ve Ticaret Limited Sirketi.
Noul penitenciar, va avea o suprafata construita de 11.411 mp si o suprafata desfasurata de 28.811 mp. Zona de detentie va avea 12 pavilioane de detentie interioare si unul exterior, astfel: pentru detinutii clasificati in regimul semideschis vor exista 10 pavilioane, fiecare dintre acestea dispunand de curte de plimbare proprie la care accesul detinutilor va fi permanent. Pavilionul distinct cu destinatie spatii de reintegrare sociala va include urmatoarele spatii: 4 cluburi pentru activitati de reintegrare sociala, pentru lucrul cu grupuri mari; 3 sali de clasa; o biblioteca; o sala pentru calculatoare; 3 spatii pentru activitati de tip hobby; un club multifunctional; un spatiu pentru activitati interconfesionale; un studio radio-tv; un spatiu pentru activitati sportive, precum si alte spatii tehnice.
 
 
Pentru detinuti clasificati in regimul de detentie deschis vor exista 2 pavilioane. Activitatile de reintegrare sociala se vor desfasura in urmatoarele spatii: un birou educator; un cabinet psihologic; un cabinet de asistenta sociala; doua cluburi pentru activitati de grup; o biblioteca; doua spatii pentru activitati de tip hobby (pentru grupuri mici: 3-5 detinuti).
O componenta de absoluta noutate va fi reprezentata de pavilionul "libertate asumata" (plasat in exteriorul penitenciarului) cu o capacitate de 16 locuri pentru detinutii din regimul deschis, aflati in perioada de pregatire pentru liberare.
Alte facilitati relevante atat pentru personal, cat si pentru persoanele custodiate sunt urmatoarele:
  • Centru medical de medicina primara pentru asistenta medicala a detinutilor, pe trei zone functionale majore: ambulatoriu; spitalizare; farmacie cu oficina;
  • Biserica – comuna celor doua regimuri;
  • Cladire administrativa pentru personal (ex: birouri, sali de sedinte, spatii administrative comune, arhiva si sali de sport cu vestiarele aferente);
  • Sala de sport si teren multisport, destinate detinutilor din ambele regimuri;
  • Pavilionul “Vizite”, inclusiv cu spatii pentru vizite cu aparatorul; spatii de tipul mama si copilul; spatiu vizite de tip parinte – copil; spatii pentru vizite conjugale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Ubitech
BogArt
quadratum
rigips
concelex
CDS
ERBASU CONSTRUCT
siniat
konsent
ness project
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
viarom
MAKITA
noark
Acvatot 2019
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
Arduro

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander