Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - OIL TERMINAL muta depozitul si investitia IULIUS de 815 milioane euro poate incepe
OIL TERMINAL muta depozitul si investitia IULIUS de 815 milioane euro poate incepe
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Ian 2024 11:23
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a participat vineri, la compania Oil Terminal din Constanta, la inaugurarea unui rezervor cu o capacitate de stocare de 55.000 de metri cubi construit in Depozitul Sud al societatii, la iesirea din oras, informeaza Agerpres.
Potrivit directorului general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, unul dintre motivele pentru care a fost construit noul rezervor, in afara orasului, este de a se muta capacitatea de stocare din Depozitul Nord, care se afla in interiorul municipiului Constanta, pe circa 100 de hectare, astfel incat sa poata fi realizat un proiect de regenerare urbana, pentru 38 de hectare, "cu foarte multe beneficii pentru comunitatea constanteana, cat si pentru companie".
Prin inaugurarea noului rezervor este marcata si implinirea a 125 de ani de activitate a companiei Oil Terminal, societate cu capital majoritar de stat.
Ministrul Burduja a felicitat conducerea companiei pentru investitiile realizate.
"Pe de o parte, pentru constanteni inseamna sansa de a isi reinventa comunitatea intr-o zona centrala a orasului, printr-un proiect de regenerare urbana de o dimensiune fara precedent, cred, la nivelul Romaniei, printr-un parteneriat intre o companie cu capital majoritar de stat, Oil Terminal, si un dezvoltator privat roman, care vor da Constantei o noua fata si vor pune orasul pe harta efectiv pe tot parcursul anului. (...) Acest nou rezervor permite si face parte din acest plan de a muta capacitati de stocare in Sud, acolo unde nu interfereaza cu viata cotidiana a comunitatii. (...) Cred ca este o veste foarte buna ca in Romania se inchid, se termina mari proiecte de investitii inainte de termen. (...) Va felicit, inseamna si sansa companiei de a se dezvolta in continuare, de a atrage noi clienti, de a pune in valoare portofoliul pe care il are in prezent, cat si sansa Romaniei de a puncta la nivel regional prin ceea ce inseamna Oil Terminal de peste 125 de ani", a spus Sebastian Burduja.
Societatea Oil Terminal SA si Iulius Real Estate SRL au semnat anul trecut un acord de asociere. Astfel, un teren de 38 de hectare proprietatea companiei, din actiunile careia Ministerul Energiei detine 87,75%, teren care a gazduit spatii de depozitare a produselor petroliere si pe care nu s-a mai desfasurat activitatea de baza de peste 10 ani, este redat orasului ca o zona urbana sustenabila si accesibila pentru intreaga comunitate, cu aport la dezvoltarea economica, turistica, sociala si culturala a orasului Constanta.
"Pe langa investitie, estimata de dezvoltator la peste 815 milioane de euro, in valorificarea terenului ca proiect ce integreaza gradini urbane ample, birouri, zona de shopping si divertisment, facilitati educationale si culturale, dar si o infrastructura integrata pentru sustinerea mobilitatii si conectivitatii, Iulius va achita catre Oil Terminal SA o taxa anuala indexabila de superficie de 2 milioane de euro", a anuntat, anul trecut, conducerea Oil Terminal.
Conform sursei citate, in anul 125 al existentei companiei este finalizata constructia unui rezervor de 55.000 de metri cubi in Depozitul Sud, inaugurata o noua rampa pentru incarcarea cisternelor auto, modernizate si flexibilizate instalatiile tehnologice, astfel incat Oil Terminal sa poata opera motorina in cinci dane, fata de doua dane petroliere in anii trecuti si, pentru prima data, vor fi operate nave tip Aframax de 150.000 TDW pentru descarcarea de motorina.
"Toate aceste eforturi au fost realizate in scopul sprijinirii clientilor si introducerii pe piata romaneasca a unor marfuri cu preturi mai reduse decat in anii precedenti chiar in conditiile prezente ale unei situatii geopolitice conflictuale", a mai spus conducerea companiei.
Oil Terminal ocupa pe plan intern piata prestatiilor in proportie de 45% pentru importul de titei via Marea Neagra, peste 60% pentru exportul de produse petroliere si 90% pentru importul de pacura.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
rigips
SIGM
BogArt
viarom
CDS
konsent
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
noark
ness project
concelex
SSAB
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander