PIATRA NEAMT: Propuneri pentru un nou spital de urgenta de 635 milioane euro |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2022 13:51 |
La sediul Consiliului Judetean (CJ) Neamt, in urma cu o saptamana s-au purtat ultimele discutii pe seama studiului de fezabilitate pentru viitorul sediu al spitalului judetean, care va fi construit in Piatra-Neamt, investitie estimata la circa 635 milioane de euro. La intalnirea coordonata de presedintele Ionel Arsene au participat o echipa de consultanti, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Neamt, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" si angajati ai Consiliului Judetean, care sunt responsabili de implementarea acestui proiect esential judetului nostru.
"A fost o sedinta lunga si extrem de importanta, in care am analizat in amanunt propunerile consultantilor privind sediul viitorului spital, care va fi ridicat la limita orasului Piatra-Neamt, pe teritoriul comunei Garcina. In prezenta specialistilor care au atributii in acest domeniu, am adoptat cele mai bune solutii privind functionarea viitorului spital la cele mai inalte cote, cu respectarea tuturor normelor legale. Accesul la aceasta unitate sanitara se va face prin doua strazi conectate la drumul national DN15, Piatra Neamt - Roman. Am atins la discutiile de miercuri extrem de multe aspecte, de la cele tehnice, adaposturi aparare antiaeriana, tipuri de usi, circuite si pana la gradina-terapie, prin care se vor plimba pacientii", a declarat Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt.
La finele lunii martie, administratia locala a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investitiei. Valoarea totala estimata este de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care lucrarile de constructii-montaj au fost evaluate la 1,526 miliarde lei, iar durata de executie la 24 de luni.
"Pentru studiul de fezabilitate si pentru proiectul tehnic avem alocate fondurile de la Guvern, de doi ani. Elaboratorul studiului propune ca noul spital de urgenta sa aiba un numar total de aproape o mie de paturi, inclusiv cele pentru spitalizarea de zi", a precizat Ionel Arsene.
Conform indicatorilor tehnico-economici aprobati, viitorul spital va avea o suprafata construita de 24.521 mp, o arie desfasurata totala de 121.253 mp, inaltimea cladirii va fi de 30 de metri de la cota amenajata a terenului, iar platforma pentru anexe va fi de 4.780 mp. Totalul suprafetei construite va fi de 29.301 mp, iar totalul ariei desfasurate va fi de 126.033 mp. Noul spital va pastra structura actualei unitati si numarul de sectii existente, cu asigurarea circuitelor conform standardelor din domeniu.
|