Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - PS1: Contracte pentru realizarea a 4 PUZ esentiale pentru dezvoltarea Sectorului 1
PS1: Contracte pentru realizarea a 4 PUZ esentiale pentru dezvoltarea Sectorului 1
Info-Santiere Publicat de AG&F 20 Dec 2023 12:12
Sectorul 1 se va dezvolta corect si armonios din punct de vedere urbanistic. Primaria Sectorului 1 a semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esentiale pentru cresterea standardului de viata al comunitatii locale: "Meteorologiei-Holban" (279,81 ha), "Colosseum" (185,30 ha), "Promenada Verde" (651,53 ha) si "Sisesti-Straulesti Nord" (1.012,82 ha).
"Haideti sa va spun de ce sunt importante aceste PUZ-uri pentru Sectorul 1. Poate va amintiti ce voia sa faca administratia de diamant, pe final de mandat, in Sectorul 1: a primit gratuit un PUZ care permitea betonarea spatiilor verzi si dadea liber la construit in Herastrau si Padurea Baneasa. Pe acesta am reusit sa-l anulam in instanta. Noi nu vom permite acest veritabil atentat la sanatatea noastra si a copiilor nostri. Avem nevoie de norme clare si corecte pentru a creste calitatea vietii comunitatii locale si pentru a ne fundamenta realizarea investitiilor esentiale de utilitate publica. Pana cand va fi finalizat Planul Urbanistic General (PUG) pentru intreaga Capitala, solutia este Planul Urbanistic Zonal (PUZ)", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
PUZ-urile vor avea caracter director si programatic, contribuind la programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite directiile, prioritatile si reglementarile de amenajare a teritoriului si dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.
Totodata, pentru utilizarea corecta, eficienta, rationala si echilibrata a spatiului urban, interesele comunitatii locale vor fi corelate cu cele individuale.
"Dezinteresul fostelor administratii locale din Sectorul 1 a creat un adevarat haos urbanistic. S-a construit pe verticala, intre case, pe spatii verzi, exclusiv in interesul dezvoltatorilor imobiliari. In plus, lipsa cadastrarii a dus la mii de suprapuneri ale terenurilor peste terenurile invecinate. Prin PUZ- urile pe care le vom realiza si prin finalizarea cadastrarii Sectorului 1 -la care lucram in ritm accelerat- vom reglementa si rezolva aceste probleme. De asemenea, vom rezolva toate problemele de urbanism si de trama stradala (intreaga retea de cai de comunicare dintr-o zona). De exemplu, vom reglementa ultimele probleme ale Promenadei Verzi, un proiect la care tin foarte mult. Scopul nostru final este dezvoltarea durabila si sustenabila a Sectorului 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
konsent
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
SIGM
SSAB
leviatan
ness project
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
noark
concelex
Arduro
quadratum
rigips
viarom
BogArt
Ubitech
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander