Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Raiffeisen Bank: 60 milioane euro pentru parcul fotovoltaic Econergy si Nofar Energy
Raiffeisen Bank: 60 milioane euro pentru parcul fotovoltaic Econergy si Nofar Energy
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2023 14:46
Raiffeisen Bank Romania si Raiffeisen Bank International au acordat un credit in valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din Romania si Europa de Sud-Est, pus in functiune in 2023, la Ratesti, in judetul Arges. Proiectul, detinut in proportii egale de companiile israeliene Econergy si Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafata de 170 ha si are capacitate instalata de 155 MW, fiind realizat cu o investitie totala de 102 milioane de euro. Parcul are capacitatea de a furniza energie electrica ecologica pentru aproximativ 100.000 de gospodarii, contribuind la o reducere semnificativa a emisiilor de CO2, estimate la 168.000 de tone anual, in Romania.
"Efortul sustinut si experienta vasta a membrilor echipei Raiffeisen care au lucrat la acest proiect au facut posibila finantarea Parcului fotovoltaic de la Ratesti, aceasta finantare reprezentand un pas important in implementarea strategiei nationale de decarbonizare pe termen lung", a decarat Sinziana Enache, Manager Departament Finantari Proiecte, Achizitii si Infrastructura Publica in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
"Contractul de credit in valoare de 60 milioane euro semnat pentru finantarea parcului fotovoltaic Ratesti este un exemplu despre cum finantarea unui proiect in domeniul regenerabilelor asigura implementarea cu succes a unui parc cu dimensiuni semnificative, dezvoltat de un consortiu cu experienta in domeniu. Am structurat impreuna cu cei doi investitori o facilitate care sa corespunda profilului de productie specific domeniului fotovoltaic si le multumim echipelor implicate. Finantarea este un moment marcant pentru implicarea bancii in sustinerea tranzitiei spre economia verde, in linie cu strategia pe termen lung de promovarea a sustenabilitatii prin expertiza noastra de finantare", a precizat Catalin Cepisca, Senior Director, Departamentul Energie, Metale si Utilitati, in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
ness project
theda mar
BogArt
Ubitech
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
CDS
MAKITA
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
SSAB
siniat
viarom
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander